Az Egyház lejáratásának és elárulásának véget kell vetnünk
2017. május 22. írta: Katolikus Válasz

Az Egyház lejáratásának és elárulásának véget kell vetnünk

Az alábbi írás a Church Militant vezetője, Michael Voris S.T.B. május 22-ei "The Vortex" műsorának magyar fordítása alapján készült. Az adás a Church Militant hamarosan megjelenő új könyvének beharangozója, aminek nem szövegfordítását, hanem egy önállósított tartalmi kivonatát közöljük.

21414maininfocusimage.jpgEgyesek időnként azt mondják a munkánkról, hogy "ti túl negatívak vagytok, nem beszéltek eleget a jó dolgokról". Nos, először is, ez amolyan "mindenki mást tart szépnek" dolog. Azonban bármi ilyet mondunk, azt azért mondjuk, hogy reflektorfénybe helyezzük azokat a tetteket és személyeket, akik akadályozzák, hogy a hit ragyogása megfelelően kerüljön átadásra és megértésre mind a katolikusok, mind a nemkatolikusok között.

Gyakran mondtuk, és mindig mondani is fogjuk, hogy a Szent Katolikus Egyház, amit maga a Mi Urunk alapított Szent Péterre, a legnagyobb kincs, amit ember birtokolhat, mert a katolikus hitet birtokolni magához Istenhez hozzáférést jelent. Az Egyház az Ő Szent Menyasszonya. Ő az, akiért meghalt. Ő az, aki az Ő kereszten átszúrt oldalából kifolyt.

Úgy jött elő az Ő oldalából, ahogyan Éva jött Ádám oldalából - csont az Ő csontjából és hús az Ő húsából. Az Egyház az Ő Menyasszonya, és mert az Egyház az Ő Menyasszonya, az Egyház a mi Anyánk. Ezt az igazságot mindig és szüntelenül hirdetnünk kell, ha szükséges, akár halálunkig.

És mindig küzdenünk kell azok ellen, akik hamis képet közvetítenek erről a legdicsőségesebb valóságról. Néha azok, akik ennek az igazságnak az elhomályosításáért vagy akár még tagadásáért is harcolnak, magán az Egyházon belül lévő személyek: az Ő papságában lévők, püspökök vagy papok. Szomorú tény, hogy ez a helyzet. De mert ez szomorú, még nincs okunk nem beszélni róla. Ami azt illeti, nagyonis világosan kell beszélnünk róla. Még Robert Sarah bíboros is nemrég azt mondta, hogy a hitetlen és rosszul formált püspökök nagy kárt tesznek az Egyházban.

Az Egyház helyreállításra szorul, és minden gazság, ami Őbenne zajlik, ellenállást kíván. A munkánkat mindig annak szellemében végezzük, hogy a katolikus hit a legnagyszerűbb ajándék a földön, és ezt őriznünk, népszerűsítenünk, és hirdetnünk kell minden dicsőségével együtt, a világ végezetéig.

Az Egyház lejáratásának és elárulásának véget kell vetnünk. Mert végülis Ő a mi Szent Anyánk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása