"LMBT szentek" várnak minket a mennyben - állítja egy prominens jezsuita
2017. május 30. írta: Katolikus Válasz

"LMBT szentek" várnak minket a mennyben - állítja egy prominens jezsuita

james_martin_at_boston_college_810_500_55_s_c1.jpg

Az amerikai James Martin jezsuita atya ezúttal "LMBT szenteket" emlegetett a Twitter oldalán. A jezsuita atya, miután a Facebook oldalán közzétette egy az Egyház tanításával össze nem egyeztethető nézeteket képviselő szervezet homoszexuális rendezvényét, az őt ért kritikákra válaszolva ezt írta a Twitteren:

Egyesek közülük [a szentek közül] valószínűleg melegek voltak. Az emberiség egy része meleg, ezért minden bizonnyal a szentek egy része is az volt. Meg fogsz majd lepődni, amikor a mennybe jutva LMBT férfiak és nők üdvözölnek. 

lgbt_szentek.png

Valószínű és remélhető, hogy az LMBT szentek felvetése sérti a legtöbb keresztény hitérzékét, de nem biztos, hogy mindenki érti, hol is rejlik James Martin atya tévedése és csúsztatása. Elemezzük egy kicsit ezt a Twitter üzenetet!

Tagadhatatlan, hogy az emberek egy kis része a saját neméhez vonzódik szexuálisan (homoszexualitás), egy másik, még kisebb része magát más neműnek képzeli, mint ami biológiailag valójában (transzgenderizmus). Elképzelhető továbbá, hogy közülük is akadnak már üdvözült szentek. Ezt mi nagyonis reméljük! Minél többük üdvösségért imádkoznia érdemes minden kereszténynek!

A szentség állapota (akik már a mennyben vannak, azok mind szentek, még ha nem is kanonizálta őket az Egyház) azonban feltételezi egyrészt, hogy az illető mind a házasságon kívüli szexuális aktust, mind a homoszexuális aktust Istent sértő bűnös dolognak tekinti, valamint a szentség feltételezi azt is, hogy a valódi biológiai nemmel ellentétes önképből az illető nem gyárt identitást, amivel azonosulni szeretne. 

Ha James atya erre gondolt, ti. hogy sok, a földi életében mindenféle betegségekkel és bűnökkel küzdő, ámbár a mennyben már ezekből megtért ember vár bennünket, akkor természetesen igaza van. A szentség (a mennyországi állapot) természete ugyanis, hogy nem fér össze a bűnnel; márpedig a homoszexuális aktus és a gender-ideológia tévtanításainak tudatos választása bűnös dolgok. Amennyiben "LMBT férfiak és nők" alatt a jezsuita olyan emberekre gondolna, akik megvetik a gender-ideológiát, és a világért sem sértenék meg Istent homoszexuális vágyaik kiélésével, akkor minden rendben lenne az említett Twitter üzenettel. De mi ennek az esélye?

Abszurd lenne feltételezni, hogy James Martin atya így gondolta a sorait. Egyrészt a jezsuita hírhedt homoszexualista és genderista. Másrészt, az LMBT kifejezést nem lehet jó (értsd: katolikus, erkölcsös) értelemben használni, mivel az LMBT ideológia nyíltan elvitatja az Egyház tanításának igazságát. Ennyi erővel azt is írhatta volna James atya, hogy a mennyben parázna férfiak és nők várnak majd bennünket, hiszen az emberek egy része parázna.

Egy további tisztázandó tévedés James Martin felvetésével kapcsolatban az, hogy az üdvözültek nem vonzódnak szexuálisan sem férfihoz, sem nőhöz: Isten "agapé" szeretetével szeretnek mindenkit, beleértve a földi házastársukat is. Az érzéseink csalnak, ha ezt kevesebbnek érezzük, és nem többnek. Az aggodalmunk arra vonatkozóan, hogy a mennyben majd kevésbé intenzíven, romantikusan, vagy éppenséggel kielégítően szeretjük egymást, hasonlít a kisgyerek aggodalmához, aki nem tudja elhinni, hogy a felnőtt szerelmeseknek van jobb dolguk is, minthogy folyton csokit majszoljanak - ugyanis számára még a csoki az elképzelhető legnagyobb boldogság.

James Martin atya alapfeltevésének és az egész LMBT mozgalom alapgondolatának eredendő hibája, hogy a szexuális vonzódást az emberi személy lényegi ("önazonossága") részének tekinti, így a jezsuita pap azt a mennyországra is kivetíti. Ám az emberi személynek a szexuális vonzódása nem lényegi része, hanem tulajdonsága. Ezzel szemben lényegi része minden személynek, hogy férfi vagy nő - amit pedig a gender-ideológia tagad, ezeket az emberi személy puszta tulajdonságainak hazudva. Vagyis a mennyben férfiak lesznek és nők, de nem lesz a genderspektrum 71 vagy akárhány neme, ahogy nem lesznek akárkikhez szexuálisan vonzódó személyek sem. A mennyben ezért biztosan nem lesznek "LMBT férfiak és nők".

Nagy kár, hogy Ferenc pápa James Martin atyát, egy LMBT-aktivista papot tisztelt meg nemrégiben a vatikáni kommunikációs tanácsadói feladattal. Sajnos Ferenc pápa e döntése aláássa szavainak hitelét, amikor a gender-ideológiát méltán nevezi "ellenségnek".

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása