Protestáns teológus Argentína szentszéki hírszolgáltatója
2017. június 12. írta: Katolikus Válasz

Protestáns teológus Argentína szentszéki hírszolgáltatója

Marcelo Figueroa Ferenc pápa "közeli barátjaként" kapta meg az argentin L'Osservatore Romano főszerkesztését

77e694e14cd23923a0bf13b7200c63b7.jpgA Crux online katolikus magazin egy mai cikkében részletesen beszámol arról, hogy a Vatikán napilapjának, a L'Osservatore Romano-nak tavaly óta argentin kiadása is létezik.

Az argentin kiadás a Szentszék jóváhagyásával nem a vatikáni lap fordításait teszi közzé, hanem saját tartalmakat közöl: olyan híreket és kommentárokat, amelyek az argentin katolikus egyházra jellemzőek, és amelyek az argentin katolikusokat érdeklik.

Az argentin L'Osservatore Romano főszerkesztője, Marcelo Figueroa, a Cruxnak nyilatkozva elmondta: a lap célja, hogy "elősegítse, hogy az argentin embereknek egy hivatalos [egyházi] forrása legyen, amely azonban argentin nézőponttal és tartalommal bír, beépítve Latin-Amerika más népeinek szemléletét is".

A vatikáni L'Osservatore Romano a saját honlapján szereplő bemutatkozása szerint olyan napilap, amely "a pápa megnyilatkozásait közvetíti, valamint a Szentszék tevékenységeiről és az Egyház legfontosabb eseményeiről számol be". A lap mindemellett "különféle területek szakértőinek fontos cikkeit is leközli".

Ahogy a Crux is kiemeli, a hír egy meglehetősen furcsa és szokatlan elemmel bír: Marcelo Figueroa, az argentin L'Osservatore Romano elindítója és főszerkesztője protestáns teológus. A lap szerkesztését és a katolikus hír- és véleményszolgáltatást Argentínában a Szentszék megbízásából ekképpen látja el.

Crux kifejezetten pozitívan számol be róla, hogy Figueroa a megbízatását a Szentszéktől azzal nyerte el, hogy Ferenc pápának 20 éve közeli jóbarátja.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása