Huffington Post: Jézus transznemű férfi volt
2017. június 20. írta: Katolikus Válasz

Huffington Post: Jézus transznemű férfi volt

2016-05-17-1463498281-215974-2353558319_38f0affb6e_b.jpgA baloldali és liberális Huffington Post publicistája szerint Éva volt az első transznemű nő, mivel Isten Ádám XY kromoszómájú oldalbordájából formálta őt.

Hasonló logikát követve a publicista azt is kifejti, hogy Jézus pedig az első transznemű férfi volt, mivel Isten Őt a Szűzanya (az "új Éva") XX kromoszómájú testéből, vagyis genetikailag nőként hozta létre.

A szerző mindkét csodálatos eseményt "klónozásként" interpretálja, és a transznemű emberek elfogadása mellett érvel velük.

A publicisztika eredetileg 2016 májusában született, de idén májusban frissítésre és újraközlésre került.

A Huffington Post az egyik legnépszerűbb és legolvasottabb hír- és véleményoldal az Egyesült Államokban.

 

***

 

Éva és Jézus transzneműek voltak-e? Nyilvánvalóan nem. Ha igaz lenne a szerző állítása, hogy Éva teste Ádám XY kromoszómáit, Jézusé pedig a Szűzanya XX kromoszómáit tartalmazta, úgy Éva ténylegesen férfi, Jézus pedig ténylegesen női testtel született volna. Ez teljességgel ellentmond mindannak, amiről a Szentírás (amit a szerző is forrásként használ) tanúságot tesz.

Ha a Szentírást forrásként fogadjuk el, minden okunk arra van meg, hogy feltételezzük: Éva teste XX (női), Jézusé pedig XY (férfi) kromoszómákat tartalmazott. Éva valóban nő volt, Jézus pedig valóban férfi. A Szentírás mindkettőjük csodás születéséről tanúskodik, és mint ilyenek, nem világos, hogy a szerzőnek miért épp a kromoszómaváltás tűnik bennük elfogadhatatlannak, és hihetetlennek (ne legyünk naívak: azért, mert az írása világosan puszta ideológiai célokat szolgál).

Ilyen genetikai váltást még a biológia önmagában is ismer: mutációnak hívják. Ha a férfi és női genetikája közös biológiai ősre vezethető vissza, a váltásnak az ő esetükben is meg kellett történnie. Vajon a biológiai mutáció első alanyát a szerző transzneműnek nevezné-e? Ha igen, úgy világos, hogy annak a "transznemű" szó mai használatához nincs sok köze. A szó jelentésével együtt pedig oda a cikkből az érdemi (teológiai, társadalmi) mondanivaló.

És vajon a testében az egysejtűekből - genetikai mutációkkal - evolválódott ember (transz-species) egysejtű-e? A szerző által képviselt ideológiai bábelben talán igen. Mi azért fenntartjuk a jogot rá, hogy a gondolatot annak mondjuk ki, ami: antropológiai abszurd - vagy ha úgy tetszik, szimpla hülyeség. A teológiai mondanivalójával együtt.

    Katolikus Válasz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása