Ferenc pápa a támogatásáról biztosítja a migrációt segítő webportált
2017. július 05. írta: Katolikus Válasz

Ferenc pápa a támogatásáról biztosítja a migrációt segítő webportált

pope_2013_centroastalli_0011.jpgFerenc pápa levelet küldött az olasz ANSA (Agenzia Nazionale Stampa Associata) hírügynökségnek, amiben elismerését és támogatását fejezi ki az új InfoMigrants hírportál felé. A portál célja, hogy a migránsok számára pontos információkat szolgáltasson.

Az InfoMigrants.net oldalt márciusban indította az ANSA, a francia Media Monde és a német Deutsche Welle ügynökségekkel együttműködve. Az oldal angolul, arabul, és franciául publikál tájékoztató anyagokat a migránsok számára.

Az ANSA főszerkesztőjének, Luigi Contu-nak küldött levelében Ferenc pápa azt írja, hogy "örömmel" értesült erről a "fontos kezdeményezésről". Az oldal célja, hogy migránsokat és leendő migránsokat lásson el információkkal az Európába vezető útról, és a megérkezésük utáni életről.

"Szeretném kifejezni az őszinte elismerésemet ez iránt a fontos kezdeményezés iránt, és remélem, hogy egyfelől ezeknek az embereknek az integrációját segíti elő, azon országok törvényeinek tiszteletbentartásával, akik befogadják őket, másfelől a társadalmakból megújult elköteleződést hív elő a befogadás és a szolidaritás kultúrája iránt." - írja a pápa.

Ferenc pápa a levelét azzal folytatja, hogy a migráció jelenségét "az emberi növekedés lehetőségeként" mutatja be.

"A rengeteg testvér és nővér jelenléte, akik a bevándorlás tragédiáját élik át, lehetőség az emberi növekedésre, a találkozásra, és a kultúrák közötti párbeszédre, az emberek közötti béke és testvériség előmozdítása érdekében."

Ferenc pápa az imáiról biztosítja azokat, akik részt vesznek a kezdeményezésben, és Isten oltalmát hívja: "Mindenek Atyja, hogy Ő kísérje mindazokat, akik kénytelenek elhagyni a hazájukat fegyveres konfliktusok, terrortámadások, éhínség, és elnyomó rezsimek miatt."

(Forrás: Vatican Radio)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.06. 16:14:24

Ferenc pápának elment a józan esze. A felebaráti szeretet nem azt jelenti, hogy esélyt kell adni azoknak, akik el akarják pusztítani az egyházat, hogy tényleg elpusztítsák azt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.06. 16:24:08

Meg a muzulmán lábának a megmosása. Jézus forogna a sírjában, ha ott lenne.

Beszélgettem több katolikus pappal. Kivétel nélkül mind fel volt háborodva a pápa efféle tettein, csak ugye sajnos a szószékről nem ítélhetik el, köti őket a fegyelem.

Nem tudom, van-e olyan, hogy méltatlanság címén el lehetne mozdítani a pápát, de Ferenc pápa ezt érdemelné, mielőtt végleg szétzúzza a katolikus egyházat és vele a kereszténységet.

Lehet kitiltani, a protestáns, evangélikus stb. blogokról úgyis ki vagyok már tiltva a muzulmán hódítással és a pápa szégyenteljes árulásával, behódolásával kapcsolatos véleményem miatt.

Brix 2017.07.06. 18:47:37

Teljes tévút, a befogadàs altruista kultúràja. Ne legyen senkinek sem illúziója, ezek az emberek azért jönnek, hogy àtalakítsàk a kultúrànkat és elvegyék az erőforràsainkat. Az lenne erkölcsileg elfogadható , ha befogadók eldönthetnék milyen emberekkel akarnak együtt élni, és nem kellene lelkiismeretfurdalàst kelteni azokban, akik ellenzik ezt kontroll nélküli belàthatatlan folyamatot...

Aurelius Respectus 2017.07.06. 19:04:37

Ferenc pápa, a kereszténység sírásója.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.06. 19:37:03

@Brix:

Ez már nem is altruizmus, hanem önfeladás.

Kétlem, hogy Jézus, aki a hit békés terjesztésével bízta meg az apostolait, valaha is úgy képzelte, hogy Szent Péter trónjára olyan ember kerül, aki a hit megsemmisítését tűzte ki maga elé célul - ráadásul mindezt a keresztényi szeretet örve alatt.

Alick 2017.07.06. 21:17:05

"Bizony, bizony, mondom nektek: Aki nem a kapun megy be a juhok aklába, hanem máshonnan hatol be, az tolvaj és rabló."

==T== 2017.07.06. 21:49:31

Katolikus vagyok, méghozzá hívő. Ezzel együtt Ferenc menjen szépen a ***ba.

Már eleve figyelmeztető jel volt vele kapcsolatban, hogy elődjét, ahogy a konzervatív Benedek pápát lemondatták.

Egy jó pásztor megvédi a nyáját a farkasoktól, ő meg beengedné azokat az ólba.

Inkább menjen el a szaudiakhoz téríteni, mint Simon aposol vagy Júdás Tádé tette.

""A rengeteg testvér és nővér jelenléte, akik a bevándorlás tragédiáját élik át, lehetőség az emberi növekedésre, a találkozásra, és a kultúrák közötti párbeszédre, az emberek közötti béke és testvériség előmozdítása érdekében."

Amikor Jézus felment a mennybe, rohadtul nem azt kérte a tanítványaitól, hogy beszélgessenek más vallások/kultúrák követőivel, hanem hogy hirdessék az Örömhírt.

Szlanka 2017.07.09. 07:29:14

Kedves Testvérek!

Talán itt a földön akarunk örökké élni?
Talán úgy gondoljuk, hogy nekünk, mivel katolikusok vagyunk, védelmünk van mindennel szemben?
Talán úgy gondoljuk, hogy minket soha nem érhet szenvedés?
Folyton a biztonságunkat keressük, és elfelejtjük, hogy Isten kezében vagyunk!

Beállunk a Szentatyát szidók táborába, ahelyett, hogy imádkoznánk érte és ezzel is erősítenénk az Egyházat!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.07.09. 08:24:59

@Szlanka:

Ferenc pápa a katolikus egyház és általában a kereszténység sírásója. Épp azzal erősítjük az egyházat, ha NEM állunk be a pápa mögé. Én egyébként soktma imádkozni érte, hogy világosodjék meg a tudata és ne hozza ránk hitünk és kultúránk esküdt ellenségeit.

Amit a pápa tesz, a a kerszténység és a keresztény közösségek öngyilkosságával egyenlő. Nincs joga lerombolni Jézus egyházát, nincs joga kiszolgáltatni azt elvetemült, véreskezű barbároknak, és ahhoz sincs joga, hogy ellenségeink behívásával mártírhalálra ítéljen bennünket, de főleg gyermekeinket és unokáinkat. Tudom, dícsérertes dolog a mártírhalál, de fel kellene világosítani a pápát, hogy Istent más módon is lehet szolgálni.
süti beállítások módosítása