Bajor hercegnő: Mária, a kegyelmek közvetítője
2017. augusztus 28. írta: Katolikus Válasz

Bajor hercegnő: Mária, a kegyelmek közvetítője

„Isten kegyelméből minden ember megkapja a szabadságot arra, hogy eldöntse, hogy akar élni: az állathoz hasonlóan ösztöneitől vezérelve vagy felülemelkedve pusztán földies létmódján”. Gloria von Thurn und Taxis bajor hercegnő írása.

Regensburg (kath.net/Katholische Sonntagszeitung) Nem kéne sokkal gyakrabban rábízni magunkat az Isteni Gondviselésre és ráhagyatkozni Isten Anyjára, Szűz Máriára? Dehogynem! Éppen manapság, amikor azt akarják belénk szuggerálni, hogy a számítógép algoritmusa előre ki tudja számítani viselkedésünket, hiszen szinte rabszolga módjára determinál minket emberi természetünk.bszmaug15.jpg

Igen, a Sátán is szolgaságban akart minket tartani már a kezdetektől fogva. Mostanra már magáénak tudhatja a tudomány egy részét is, amely azt akarja velünk elhitetni, hogy nem több az ember, mint hajlamainak, jellemvonásainak összessége. De Krisztus megszabadított minket. Isten kegyelméből minden ember megkapja a szabadságot arra, hogy eldöntse, hogy akar élni: az állathoz hasonlóan ösztöneitől vezérelve vagy felülemelkedve pusztán földi létmódján és a jó mellett döntve a gonosszal szemben.

Éppen ebben tud és fog is segíteni a Szűzanya, ha kérjük őt. Ő a kegyelmek közvetítője. Vezet minket, hogy helyes döntéseket hozzunk. Ezt jelzi augusztus 15-e, Mária mennybevételének napja is, amelyet a bajorországi Maria Vesperbild Fájdalmas Szűzanya kegytemplomában különösen ünnepélyes keretek között tartanak meg. Mária testestül és lelkestül vétetett fel a mennybe. Közbenjárásával minden nehézség és akadály ellenére oda tud minket vinni Isten elé, ha rábízzuk magunkat.

Ezenkívül élesíti értelmünket, hogy felismerjük, hol az ellenség. Gondoljunk csak a „Gender Mainstreaming” divatszóra. Most már hivatalosan 60 különböző nemi identitás van, a „transzgender”-től a „pángender” és „interszexuális” emberekig. A gyerekeknek már az óvodában játékos formában tanítani kell, milyen állítólagos pozitív hatásai vannak a szexuális sokszínűségnek.

Ezért ma fontosabb, mint valaha, hogy imáinkban a Szűzanyához forduljunk. Szükségünk van védelmére, tanácsára, de mindenekelőtt az isteni kegyelemre ahhoz, hogy megszabaduljunk a szolgaságból, és Isten gyermekeinek szabadságában élhessünk. Azért ünnepeljük őt, és azért zarándokolunk el hozzá, hogy megvilágosítsa szívünket, és ne pusztuljunk el ebben a szolgaságban, ami korunkat jellemzi.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása