November 18. Szent Péter és Pál apostolok bazilikáinak felszentelési ünnepe
2017. november 18. írta: Katolikus Válasz

November 18. Szent Péter és Pál apostolok bazilikáinak felszentelési ünnepe

szpetpb.jpgMindkét templom alapját Nagy Konstantin vetette meg. A mai Szent Péter bazilikát 1626. november 18-án szentelték fel. Benne van Szent Péter apostol sírja. Szent Pál bazilikáját a 19. században építették újra (miután egy munkás hibájából leégett), s 1854. december 10-én szentelték fel ismét.

Oratio. Isten, ki minden évben megújítod nekünk e szent templomod fölszentelésének napját, és engeded, hogy a szent misztériumokon mindig épségben legyünk jelen; hallgasd meg néped imádságait, és add, hogy aki jótéteményeidet kérve belép e templomba, minden könyörgése teljesülésének örvendezhessen. A mi Urunk...

(Dr. Szunyogh Xavér Ferenc O.S.B.: Magyar-Latin Misszále az év minden napjára a római misekönyv szerint. Szent István-Társulat, Budapest, 1933)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása