Újabb püspök csatlakozott a püspökök "hitvallásához"
2018. február 02. írta: Katolikus Válasz

Újabb püspök csatlakozott a püspökök "hitvallásához"

A bencés szerzetes püspök, Marian Eleganti, az első svájci a csatlakozottak között.

bishop_marian_eleganti_o_s_b_810_500_55_s_c1.jpgŐexcellenciája Marian Eleganti, a svájci Chur segédpüspöke ma a neve hozzáadását kérte a "Hitvallás a szentségi házassággal kapcsolatos változhatatlan igazságok mellett" címet viselő dokumentumhoz. Vele együtt a dokumentumot nyolc püspök és egy bíboros írta alá. [Az aláírók közül Rene Gracidáról, a texasi Corpus Christi egyházmegye emeritusz püspökéről nem adtunk külön tudósítást. Mint ismeretes, Gracida püspök korábban az Amoris Laetitia "filiális korrekciójához" is csatlakozott. - KV szerk.]

Eleganti püspök három nappal azután kérte a csatlakozását a hitvalláshoz, hogy a dokumentum egyik szerzője, Athanasius Schneider püspök felhívást intézett a világ püspökeihez, kérve őket a csatlakozásra. Ahogy a püspök egy interjúban elmondta, a világ összes püspökéhez eljuttatták a hitvallást. "Most már a püspökön múlik, hogy nyilvánosan megjelentessenek egy hasonló Hitvallást vagy csatlakozzanak a miénkhez." - mondta Schneider. "Az utrechti Eijk bíboros nyilvános fellépése erre az első példa."

A 63 éves Marian Eleganti bencés szerzetes, akit 1995-ben szenteltek pappá. 1999 júliusában a St. Otmarsberg, svájc legfiatalabb apátságának apátjává választották. Püspökké 2010-ben szentelték, 2011 óta a svájci püspöki konferencia német nyelvű ifjúságpasztorációért felelős tagjaként, valamint a szerzetesközösségek vikáriusaként szolgál.


Kapcsolódó:
- Bővülő cikklistánk az "Amoris Laetitia"-válság 2017. decemberében kezdődött eszkalálódásáról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása