A torinói lepel alapján megformázták a halott Jézus pontos alakját
2018. március 28. írta: Katolikus Válasz

A torinói lepel alapján megformázták a halott Jézus pontos alakját

web3-sindone-christ-3d-italy-youtube-i-tgpadova-telenuovo1.png"Ez a szobor mérethű, háromdimenziós ábrázolása a leplen látható férfinak, amit arról a szövetről vett pontos mérések alapján készítettünk el, amelybe Krisztus testét burkolták a keresztre feszítése után." - magyarázta Giulio Fanti, a Páduai Egyetem méréstechnika professzora, aki a leplet maga tanulmányozta. A mérések alapján a professzor elkészítette a férfialak háromdimenziós modelljét, amely szerinte a keresztre feszített Krisztus valódi vonásait hordozza magán.

"Emiatt úgy gondolom, végre pontos képünk van arról, hogyan nézett ki Jézus ezen a földön. Mostantól nem szabadna őt anélkül ábrázolni, hogy erre tekintettel lennénk." - nyilatkozta Fanti.

A professzor exkluzív beszámolót közölt a munkájáról a Chi című hetilapban, amelyben kifejtette: "A vizsgálataink alapján Jézus különleges szépségű férfi volt. Hosszú, de robusztus végtagokkal, közel 5 láb 11 hüvelyk [1,8 m] magas volt, miközben az átlagos magasság a korban 5 láb 5 hüvelyk [1,65 m] volt. Királyi és fenséges arca volt."

image31.jpgA rekonstrukció folyamata

A vizsgálatok segítségével Fanti számos sebet is rekonstruálni tudott a lepel alakjának testén:

A leplen 370 sebet számoltam össze az ostorozásból, nem számítva a sebeket az oldalain, amelyeket a lepel nem mutat meg, mivel az a testnek csak az elülső és hátsó oldalait fedte be. Így összesen legalább 600 csapásnyomot feltételezhetünk. Emellett a háromdimenziós rekonstrukció lehetővé tette, hogy felfedezzük, hogy a halál pillanatában a lepel férfija jobbfelé megrogyott, mivel a jobb válla annyira kimozdult, hogy az az idegeket is megsértette.

A háromdimenziós rekonstrukció bemutatójáról rövid videóriport is készült:

(Forrás: Aleteia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andre Lowoa · https://gloria.tv/lowoa 2018.03.29. 13:28:09

Nektek, felszentelt szolgáim, emlékeznetek kell a státuszotokra (papi mivoltotokra), és nem szabad arról megfeledkeznetek. Szolgaként nem lehettek egyben mesterek is. Mert ha ti mesterek vagytok, akkor ti nem szolgálhattok Nekem. Egyházamban sokan közületek már elfelejtették azt, amit tanítottak nekik. Elfelejtettétek Isten Szavát. Ígéretem az, hogy ellátlak benneteket az Élet Táplálékával – Testemmel és Véremmel –, és mégis ti újból meg fogtok tagadni Engem. Ti ezt azáltal fogjátok megtenni, hogy eltávolítjátok a Szent Eucharisztiát Isten Templomából, és annak helyébe egy hullát helyeztek. A helyettesítés ravasz módon fog történni, és el fog tartani egy ideig, míg ezt a gonosz cselekedetet meg tudjátok érteni, amelyet rátok erőltetnek. Mivel a Testem a Szent Eucharisztia által fenntart benneteket, a Testem, Egyházam lesz az, amely halált fog hozni azon lelkek számára, akik félredobnak Engem. Az utálat megmutatkozására az idő nagyon rövid. Az idő, amelyben választanotok kell Ösvényem és a hamis próféta között, szinte rajtatok van. Figyeljétek most, hogy a csaló, mint forgatja ki az Igazságot. Nézzétek, hogyan magasztalja fel magát az Én helyemen, de közben vonakodik attól, hogy Isten szolgájaként az Igazság ösvényén járjon.

MDM szemelvényezés fekete vonal:
Forrás: andre.ewk.hu/marciusi-utolso-idok/
süti beállítások módosítása