Ferenc pápa egy gyászoló fiúnak: Az ateista édesapád a mennyben van
2018. április 16. írta: Katolikus Válasz

Ferenc pápa egy gyászoló fiúnak: Az ateista édesapád a mennyben van

gettyimages-946523884-800x500.jpg

FRISSÍTÉS 04.17: Ferenc pápa szavait az elhangzottakhoz képest lényeges pontokon torzítva idézték a tudósításokban. Az alábbi beszámolónk is egy ilyen, torzított idézet alapján készült, amelyet a Catholic Herald katolikus híroldal az olasz La Stampa napilapból vett át. Ellenőrzések után elkészítettük az eredeti szöveg teljes fordítását a Vatikán honlapján megjelent olasz nyelvű leirat alapján. KATT IDE!

Ferenc pápa azzal a kijelentéssel vigasztalt meg egy gyászoló gyermeket, hogy az ateista édesapja a mennyben van.

Róma Corviale elnevezésű kerületét meglátogatva Ferenc pápa vasárnap gyerekek egy csoportjának kérdéseire válaszolt. A gyerekek közül egy Emanuele nevű fiú a pápával való találkozás közben könnyekre fakadt.

Miután Ferenc pápa hosszasan megölelte a fiút, megkérdezte tőle, hogy mi bántja. Emanuele azt suttogta a pápa fülébe, hogy az édesapja, aki ateista volt, nemrég meghalt, ő pedig amiatt aggódik, hogy esetleg a pokolba kerülhetett.

Ferenc pápa erre megkérdezte Emanuele-t, hogy hangosan is elmondhatja-e az összegyűlt tömegnek, hogy a fiú mit mondott neki. Miután a fiú ebbe beleegyezett, a pápa úgy folytatta: "Bárcsak mi is úgy tudnánk sírni, mint Emanuele, amikor fájdalom van a szívünkben."

A pápa ezután kijelentette, hogy bár Emanuele édesapja ateista volt, "megkeresztelte a négy gyermekét, és jó ember volt. Jó hallani, hogy egy fiú azt mondja az édesapjáról, hogy 'jó ember volt'. Ha ez az ember képes volt így felnevelni a gyermekeit, akkor ő jó ember volt. Isten büszke az édesapádra."

A gondolatmenetét Ferenc pápa végül így zárta:

Isten szíve egy apa szíve, a te édesapád jó ember volt, ő a mennyben van Vele, légy biztos ebben. Isten szíve egy apa szíve, és vajon Isten elhagyna valaha is egy nemhívő apát, aki megkeresztelte a gyermekeit? Isten bizonyosan büszke volt az édesapádra, mivel könnyebb hívőnek lenni és megkeresztelni a gyermekeidet, mint nemhívőnek lenni és megkeresztelni a gyermekeidet. Imádkozz az édesapádhoz, beszélgess az édesapáddal. Ez a válasz.

Az Egyház tanítása szerint a Jézus Krisztusba vetett hit elengedhetetlenül szükséges az üdvösség eléréséhez, ahogy azt a Katolikus Egyház Katekizmusa is rögzíti:

161. Hinni Jézus Krisztusban és abban, aki Őt a mi üdvösségünkért elküldte, elengedhetetlenül szükséges ezen üdvösség eléréséhez. "Mivel pedig »hit nélkül (...) lehetetlen Istennek tetszeni« (Zsid 11,6) és eljutni az Ő gyermekeinek sorsközösségébe, ezért soha senki hit nélkül meg nem igazul, sem az örök életet el nem nyeri, ha »mindvégig ki nem tart a hitben« (Mt 10,22; 24,13)". [36]

A Szentatya kijelentései továbbá nehezen értelmezhetők az Egyház egyes formálisan kimondott dogmái alapján is:

- A megigazulás első és legszükségesebb előkészítő mozzanata a hit.
- A megigazulást előkészítő hit nem a hívő bizalom, hanem a dogmatikai hit.
- Jézus Krisztus Egyháza egy és az üdvösséghez szükséges.
- Külön kinyilatkozatás nélkül senki sem lehet bizonyos a hit bizonyosságával kegyelmi állapota felől.

Kapcsolódó videónk:
VIDEÓ: "Minden nem katolikus pokolra kerül?"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2018.04.17. 01:24:30

Az ateisták is üdvözülhetnek – terjed az örömhír a nemzetközi médiában. Szerdai miséjén a pápa szólt arról, hogy Krisztus még az ateistákat is megváltotta – a 2000 éves gyorshír most egyházügyi szenzációként kering az interneten...

„Ha a nagynéném legközelebb is jön a szokásos aggódó szövegével a bűnös életemről, majd mondom, hogy még a pápa szerint is nyugodtan lehetek ateista” – írja egy kommentelő a Redditen.

index.hu/tudomany/2013/05/26/ateistak_a_mennyorszagban/

Az ateisták, akik irányítani fogják ezt a tervet, hűséges követői a sátánnak.

Ne kövessetek el hibát, ők a fenevadat bálványozzák, és semmit sem gondolnak a fájdalmakról és a gyötrelmekről, melyeket cselekvéseikkel okozni fognak.

Az ő feladatuk, hogy eltöröljék a hűséget az egy Igaz Isten iránt. Az iránt az Isten iránt, aki minden egyes megteremtett gyermekét szereti. Ők elutasítanak majd minden erőfeszítést, melyet most a Mennyország tesz, hogy a végső pusztulástól megmentse az emberiséget.

Kezük tettei miatt, villámlás, földrengések és cunamik fogják sújtani a Földet.

Ők meg lesznek állítva.

Szörnyen fognak szenvedni, és gyötrelmes végzetük meg van jövendölve.

Az Armageddon csatája heves lesz, mert Isten nem fog hátradőlni és egy ilyen fertőzést megengedni.

A nagyméretű, szörnyű büntetések el fogják törölni azokat a pogányokat, akik visszautasítják Isten Szavát.

Az Istenhez intézett imák, az Irgalmasság utáni törekvés az egyetlen módja az ilyen büntetések enyhítésének.

Imáitok, melyek által megbocsátást kértek lelkük számára, az egyetlen módja annak, hogy az ilyen lelkek megmenekülhessenek.

Leányom, nagy pusztítás lesz a gonosz munkálkodások eredménye, melyet ez a gonosz ateista csoport szándékozik a földre erőltetni.

Sokan nem ismerik cselekedeteik súlyosságát.

De sokan pontosan tudják, hogy mit tesznek, mert ők hazugok.

Ők hisznek Istenben, mivel ők a legfőbb ellenségét, a Sátánt választották istenüknek, a saját akaratuk által.

Minden, amit akarnak: lelkeket lopni.

***Tudod már, miért jöttem el hozzád? Nézd, most tudtodra adom, mi van megírva az igazság könyvében.***.Dán10,19

Imre Zakarias 2018.04.18. 17:20:30

Ferenc "pápa" megnyilatkozása igazolja a vele és a Vatikánnal kapcsolatos PRÓFÉCIÁKAT, ami számunkra még egy ÁSZ, bizonyságként, hogy a VATIKÁN már elveszítette az igaz hitet - La Salette, Igazság Könyve MDM - Kék Könyv Gobbi atya MPM - és a HAMIS PRÓFÉTA, Hamis Egyház, Hamis Krisztus már KONKRÉT VALÓSÁG, de sajnos még a katolikusok többségének is van szeme, de NEM LÁT, van füle, de NEM HALL. Akiknek kételyeik vannak, legyenek un. hívők vagy hitetlenek, ateisták stb, hogy mire számíthat az ember a halála után vegye a fáradtságot és olvassa el dr. Gloria Polo Ortiz TANÚSÁGTÉTELÉT: "AKIT VILLÁMCSAPÁS ÉRT" és gondolkozzék el az eseményen. Máma az IGAZSÁG mindenki számára ELÉRHETŐ ÉS LEELLENŐRIZHETŐ! Soha nem volt ennyire aktuális és sürgős a felhívás: TÉRJETEK MEG ÉS HIGGYETEK AZ EVANGÉLIUMBA! Mindazok akik tovább dédelgetik saját TÉVES VILÁGNÉZETÜKET, vagyis "tévhitben" élnek, learatják azt amit elvetettek.

csaba_carmarthen 2018.04.25. 23:44:31

dr. Gloria Polo Ortiz : AKIT VILLÁMCSAPÁS ÉRT

A kolumbiai fogorvosnő Dr. Gloria Polo Ortiz,
sikeres, és a társaságban is elismert asszony volt.
Tudomásul kellett vennie, hogy az élet több mint pénz, hatalom és szórakozás - Belevágott a villám – visszatért a való életbe

www.vilagkiralynoje.hu/files/akit_villamcsapas_ert.pdf

reszlet a fenti tanusagtetelbol:

583 Magunk is látjuk, mennyire terjed a gonoszság. Mintha mi magunk adtuk volna a démonok kezébe a kulcsot, hogy jöhessenek. És ők egyre csak jönnek, egyre többen, a prostitúció, az eltévelyedett szexualitás, a sátánizmus, az ateizmus, az öngyilkosság, az érzéketlenség és egyéb bajok démonai, amiket naponta látunk.

584 Minden nap rosszabb lesz a Föld. A sok gyerek, akiket naponta ölnek meg, a pokol diadalát jelenti. Az ártatlan vér miatt kiengedték a démonokat, és köztünk garázdálkodnak.

585 Figyeljenek, mi a nélkül vétkezünk, hogy tudnánk, és azért nem tudjuk, mert a lelkiismeretünket elhallgattattuk. Az életünk egyre jobban a pokol irányába megy, s tele vagyunk mindenféle problémával, betegségekkel és egyéb bajok érnek, ez a démonok hatása közöttünk, a halál kultúrája.

586 Mi vagyunk azok, és csakis mi, akik az ördög előtt kitártuk a kapukat, hogy nem bánjuk meg, és nem gyónjuk meg bűneinket. Életünkkel szabadságot és engedélyt adunk neki, hogy úgy bánjon vele, ahogy neki tetszik.

I
I
I

Lightning strikes St Peter's Basilica as Pope resigns - BBC News

www.bbc.co.uk/news/av/world-europe-21421810/lightning-strikes-st-peter-s-basilica-as-pope-resigns
süti beállítások módosítása