Internet-átjátszó állomás lett a világ legmagasabb Krisztus szobrából
2018. április 30. írta: Katolikus Válasz

Internet-átjátszó állomás lett a világ legmagasabb Krisztus szobrából

krisztus_kiraly_pl.pngA világ legmagasabb Jézus szobrára (Krisztus Király, Świebodzin, Lengyelország) internet-átjátszó antennát telepítettek. (További képek róla ITT.)

A telepítő cég szerint az ötlet a területileg illetékes plébánosé volt. A plébános ugyanakkor azt állítja, hogy ő úgy tudta, a cég csupán villámhárítót szerel fel.

A tény, hogy a Krisztus szobor koronájára tányérantenna került, nemrég derült csak ki, amikor egy újságíró drónnal készített a magasból felvételeket az alkotásról.

Az ügy sokakban felháborodást keltett Lengyelországban. A kritikákra reagálva megszólalt az egyházmegye szóvivője is. Ő azt állította, hogy a plébános 2016-ban kötött szerződést az antenna telepítéséről. A szerződés szövege szerint a jóváhagyásáért cserébe a telepítő cég ingyenes kamerás megfigyelőrendszert és wifi hotspot kiépítését vállalta a templomában. Az antenna telepítésére a helyi önkormányzattól azonban nem kértek engedélyt.

A több, mint 52 méteres szobrot 2010. november 6-án emelték, Świebodzin város lakóinak adományaiból.

A megvalósításában a korábbi plébános, Sylwester Zawadzki meghatározó szerepett játszott. Ő a 2014-ben bekövetkezett halála előtt azt kérte, hogy a szívét a szobor lábánál temessék majd el. A hatályos lengyel temetkezési törvény miatt ez nem valósulhatott meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása