Egy amerikai papnevelde rektora az újabb visszaélési botrányokról
2018. augusztus 20. írta: Katolikus Válasz

Egy amerikai papnevelde rektora az újabb visszaélési botrányokról

Az alábbiakban Matthew Kauth atya (ld. az alábbi képen) az észak-karolinai Charlotte St. Joseph Papi Szemináriumának rektora augusztus 19-én kiadott közleményéből idézünk. A papnevelde saját honlapján közzétett írásával a rektor a papnövendékei felé reagált az amerikai katolikus egyházban ismét kipattant homoszexuális visszaélési botrányokra. Az aktuális viharról a Facebook-oldalunkon írtunk rövid összefoglalót. A rektor teljes közleménye ide kattintva olvasható.

fr_-kauth-homily-pic.png

Az én válaszom ez: egy papnevelde. Az én válaszom Ti vagytok. Egy új papság. Bármit is teszünk, az nem az lesz, amit eddig csináltak. Az ugyanis nem működött. Amikor egy hivatás megszületik, az olyan tiszta, mint egy forrás vize. Nem próbálkozhatunk a víz megtisztításával akkor, amikor az már megkeseredett. A forrásnál kell kezdenünk. Erős férfiak építésével a papságra.

Azt mondják, túl hagyományosak vagyunk? Nem tudom, ez mit jelent. Ha valami új nem működik, vissza kell térnünk és felélesztenünk azt, ami korábban működött. Határozott formálás az Egyház gondolkodása szerint, és nem a kor gondolkodása szerint, amiben az Egyház épp él. Évezredes. Hagyomány. Ennyi!

Nem akarjuk azt, amit az elmúlt 100 évben csináltak. Nem fogjuk azt tenni. Azt akarjuk, hogy Ő legyen, aki mindent megújít, és nem azt, hogy még több új dolgot kelljen kipróbálni.

Kapcsolódó cikkeink:
Wisconsin püspöke az amerikai egyházat ismét megrázó visszaélési botrányokról
- 15 tény a papi pedofília botrányokról
- A papi "pedofília" valójában rosszul megélt homoszexualitás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2018.08.20. 14:33:34

Ez a lényeg a cikkből. Ez az a már vegso és elemezhetetlen "egyszerűség" amit lehetetlen és nincs is szukseg tovább analizalni.
süti beállítások módosítása