Már az amerikai püspöki konferencia sem szeretné Viganò érsek állításainak kivizsgálását?
2018. szeptember 21. írta: Katolikus Válasz

Már az amerikai püspöki konferencia sem szeretné Viganò érsek állításainak kivizsgálását?

Próbálja elhagyni a kommunikációjából az amerikai püspöki konferencia a kérést, hogy Viganò érsek állításai kerüljenek alapos kivizsgálásra.

cns-bishops-kurtz-address.jpgSzeptember 19-én közleményt adott ki az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának Adminisztratív Bizottsága, amely a konferencia legfőbb döntéshozó testülete közvetlenül a konferencia össztestületi ülései után. A közlemény részletezi a konferencia által kezdeményezett lépéseket az amerikai egyházon belüli szexuális visszaélések visszaszorítására, és az ilyen ügyek kivizsgálására.

A közlemény külön pontban említi Theodore McCarrick érsek ügyeinek kivizsgálását, anélkül azonban, hogy Carlo Maria Viganò érsek állításainak kivizsgálását is hozzá külön megemlítené:

4. [Az Adminisztratív Bizottság] támogatja a McCarrick érsek körüli helyzet teljes kivizsgálását, beleértve a kiskorúak, papok, és papnövendékek elleni állítólagos támadásait, és bármi választ ezekre az állításokra. Egy ilyen vizsgálat az olyan kapcsolódó területek laikus szakértőire kellene, hogy támaszkodjon, mint amilyen a rendészet és a szociális intézmények.

Bár elképzelhető, hogy az Adminisztratív Bizottság Viganò érsek vallomását beleérti a "bármi válasz" kitételbe, a püspöki konferencia elnöke, Daniel DiNardo bíboros, az augusztus 27-ei közleményében még külön kiemelve sürgette Viganò érsek állításainak alapos kivizsgálását is. Ezt a vizsgálatot az Egyesült Államok mintegy 30 püspöke is saját közleményben vagy nyilatkozatban kérte. A vizsgálat fontosságáról maga DiNardo bíboros augusztus 27-én még ezt írta:

A benne [ti. Viganò érsek vallomásában] feltett kérdések olyan válaszokat érdemelnek, amelyek meggyőzőek és bizonyítékokon alapulnak. Ilyen válaszok nélkül ártatlan embereket feketíthetnek be hamis vádak, a vétkesek pedig a múlt bűneit ismételten elkövethetik.

DiNardo bíboros és az amerikai püspöki kar három másik képviselője azóta (szeptember 13-án) Ferenc pápa meghívására kihallgatáson vettek részt Rómában. A kihallgatást eredetileg DiNardo bíboros kérte a pápától, az augusztus 27-ei közleményében is megemlítve. A pápával történt találkozóról, amely elé sokan nagy várakozásokkal tekintettek, DiNardo bíboros mindössze egy rövid és meglehetősen semmitmondó közleményt adott ki.

Miközben Viganò érsek vallomása már megemlítésre sem kerül, az Adminisztratív Bizottság külön fontosnak érezte leszögezni a közleményében, hogy "A Szentatyával közösségben cselekszünk, aki iránt ismételten megújítjuk a szeretetünket, engedelmességünket, és hűségünket".

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2018.09.21. 07:44:49

Nem ugy all a konzervativ politikai oldal az erkolcsileg szellemileg lezullott amerikai tarsadalomban, hogy ne lehessen arra szamitani novemberi szavazas a demokratakat, es esetleg nem a republikanusokat hozza. Ha a communista baloldal gyoz, akkor eljohet az az ido, amikor peldaul letartoztatjak a plebanost, aki nem ad ossze homoszexualisokat a templomaban. Az ENSZ birosag ele allitja a vilag plebanosat a papat, -mert errol volt szo mar. Ezert fontos a Vatikan allam es a papa szuveren uralkodoi statusza. Soha nincs szo arrol sem, hogy a Vatikan es az olaz szabadkomuves allam kozotti megallapodas ha jol emlekszem csak 1929-ben jott letre. Volt mar fogsagban a papasag 70 evig Avignon-ban, es elrabolva papa fogsagban Parizsban. Termeszetesen a szabadkomuvesseg es lathato zsoldos seregei es terroristai a baloldalon, a mediaban az egyetemeken es a muveszetek vilagaban stb. Mindent aljas eszkozt felhasznalva hitelteleniteni, majd fizikailag megsemmisiteni akarja a katolikus egyhazat es Vatikan allamot. Ehhez mar 40 millio Lenin fiut importalt Europaba es 7 milliot az USAba.
Mivel nem lehet meg azt a kerdest sem felvetni, ha az amerikai tarsadalom, meg a katolikusok jo resze is a homoszexualitast tualjdonkeppen emberi jognak, valasztasnak, sot lehet vele szuletètt dolognak tartja, ertelmetlennek latja a puspoki kar ellenallasat. A kommunista szalami taktika, onkritika, a dialektikus klerikalizmus es a minden napi kotelezo reggeli brossura felolvasas vatikani hotelben, mar rendszerkent mukodik a miheztartas miatt. Ha "tobbseget" akar elerni a progressziv elcsapat a Vatikan titkarsaga, akkor tudomasul kellene venni azt a tenyt, hogy a tobbseg mar meg van, es naprol napra novekszik a szentek kozossegeben es a tisztito tuzben tartozkodo katolikusokkal. Ezek a katolikusok, soha nem hittek azt, hogy a homoszexualitas nem bun, a valas nem bun, a az elvalt ujrahazasodottak aldozhatnak, es a vegyes hazassagban elo protestansok aldozhatnak akkor is, ha elutasitjak a Feltamadott Krisztust jelenletet a szent ostyaban. Soha nem hittek, hogy Allah es a Szentharomsag egy es ugyanaz. "Az egyhaz nagy hite.." halljuk, de soha nincs elmondva, hogy az egyhaz ezen resze, tagjai sokkal nagyobb, tobben vannak, mint a Foldon elo, harcolo, kuzdo Egyhaz. Sot mi tobb, hozzajuk kell "orientalodnunk" es nem ingatag talajon allo, progresszivnek nevezett teologusokhoz, akik befolyasoljak a papat es a puspokoket.

kritizator 2018.09.21. 20:01:06

@Gratia Copiosa: 40 millio Lenin fiut importalt Europaba

Kiről beszelsz?
süti beállítások módosítása