Válaszoltak a magyar jezsuiták az America magazin provokációjára
2019. május 01. írta: Katolikus Válasz

Válaszoltak a magyar jezsuiták az America magazin provokációjára

Fontosnak érezte a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya, hogy reagáljon arra az America jezsuita magazinban megjelent véleménycikkre, amelynek szerzője Ferenc pápát a csíksomlyói útján a "jobboldali populistáktól" óvta. A cikkből először a Katolikus Válasz közölt magyar nyelven részleteket. Az alábbiakban most a magyar jezsuiták válaszközleményét idézzük, amelyet a jezsuita.hu oldalon jelentettek meg.

popefrancisap_hdv-768x432.jpg

A MAGYAR JEZSUITÁK ÓVATOSSÁGRA INTIK A FERENC PÁPA CSÍKSOMLYÓI ÚTJÁRÓL CIKKEZŐ AMERICA MAGAZINT

A magyar jezsuiták tiszteletben tartják a szólás és vélemény szabadságát. Fájlaljuk azonban, hogy épp a Jézus Társaságához kötődő America című lap vendégpublicistája igyekszik nyers politikai célokra felhasználni Ferenc pápa erdélyi látogatását. Megütközve olvassuk, hogy a szerző elő szeretné írni, a katolikus egyház vezetője kivel találkozzon, mit mondjon, és szentbeszédében miként taglalja a magyarországi közélet kérdéseit.

Miközben ez önmagában is méltatlan törekvés, sajnálkozva tapasztaljuk, hogy a cikkíró ugyanazt a hibát követi el, mint amely szándékot másnak tulajdonít: Ferenc pápa lelkipásztori útját politikai üzenetek megfogalmazásának szolgálatába állítani.

A közéleti véleménynyilvánításnak megvan a maga ideje és tere. Gondoljon bárki bármit a politika kérdéseiről, Csíksomlyót hagyjuk meg annak, ami: az erdélyi, határon túli és anyaországi keresztények egyedülálló zarándokhelyének. A magyar jezsuiták ezért nagyobb megfontoltságra és óvatosságra intik az America magazin szerkesztőit és a cikk szerzőjét, egyúttal imáikat kérve, hogy Ferenc pápa látogatása a béke, a kiengesztelődés, az Istennel való találkozás minél éltetőbb forrása lehessen.

(Forrás: jezsuita.hu)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2019.05.04. 07:13:18

A nyilatkozat ellenere meg megtortenhet az amire kerik a Szentatyat. A Romai Birodalom 60 %-a mar amugyis a kalifatus uralma alatt van, a megmaradt 40 % szinten fertozott terulet. Valoszinuleg mar letezik minimum hallgatolagosan ujabb Jaltai egyezmeny, ami rogziti ami mar megtortent. Ebbol a szempontbol a kinai, orosz, japan katolikusok biztonsagban vannak.
süti beállítások módosítása