Ferenc pápa: "Megtiszteltetés számomra, ha amerikaiak támadnak engem."
2019. szeptember 05. írta: Katolikus Válasz

Ferenc pápa: "Megtiszteltetés számomra, ha amerikaiak támadnak engem."

pope_francis_mozambique.png"Megtiszteltetés számomra, ha amerikaiak támadnak engem." - jelentette ki a Mozambikba tartó repülőútján (az Amerikai Egyesült Államokról) Ferenc pápa, a La Croix francia újságírója, Nicolas Seneze új könyvére reagálva.

A könyv szerint a Szentatyát csupán "vagyonos" és "rigorista" észak-amerikai katolikusok "egy kicsiny kisebbsége" (köztük név szerint Raymond Burke bíboros, Charles Chaput érsek, és a volt amerikai nuncius, Carlo Maria Viganò olasz érsek) bírálja és próbálják leváltani, amiért a pápa (1) az irgalmasságot helyezi a szabályok fölé, (2) kritikus a világgazdaság jelenlegi működésével szemben, és (3) jó kapcsolatot ápol a kommunista Kubával és Kínával.

Ferenc pápa megjegyezte: az Il Messaggero napilapban olvasott Seneze könyvéről, és szeretett volna beszerezni belőle egy példányt, az azonban egyelőre sajnos még nem kapható. "Ez bombasztikus!" - méltatta a könyvet a pápa a repülős nyilatkozatában.

Ferenc pápa mondatai után a vatikáni szóvivő, Matteo Bruni szükségét érezte, hogy korrigáljon. Mint a jelenlévő újságíróknak elmondta, Ferenc pápa csupán azt szerette volna kifejezni, hogy "ő a kritikákat mindig megtisztelőnek tartja, különösen ha azok tekintélyes gondolkodóktól származnak, ezesetben pedig egy fontos nemzetből is."

Mint emlékezetes, a Szentatya a felsorolt személyek beadványaira (dubia), megkereséseire, kérdéseire és kritikáira sohasem válaszolt. Legutóbb a La Nacion nevű argentin lapnak (július 7-én) nyilatkozva róluk és más kritikusairól azt mondta: "Nem foglalkozom velük. Mondjanak, amit akarnak. Nem válaszolok."

Ferenc pápa akkor - Seneze könyvének tézisével összhangban - kiemelte, hogy a kritikusai csupán "kisebbségben lévő csoportok, erős kapcsolattal az észak-amerikai egyház bizonyos szegmenseivel", akik a tevékenységükért "rengeteg pénzt fogadnak el".


(Kezdőkép és források: America - The Jesuit Review, Catholic Herald)


Kapcsolódó cikkünk:
Ferenc pápa keddi nyilatkozata Viganò érsek vallomásáról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2019.09.09. 23:04:06

Így nem szabad beszélnie egy pápának. De egy katolikusnak, illetve egy embernek sem.
Vérzik a szívem. Ez a Róma nem a mi Rómánk.

csaba carmarthen 2019.09.15. 21:49:38

@Otido: de amikor KET papa van...

jezsuita.blog.hu/2019/08/28/benedek_es_ferenc_papa_szabo_ferenc_sj_valasza_a_kommentekre

akkor KET PAPABOL - EGYnek(!) szabad igy beszelnie...
merthat... ezert lett ketto papa egyidoben.....

"vos estis petros"....(tobbes szam)
akv1.wordpress.com/szabadkomuves-terv-a-katolikus-egyhaz-tonkretetelere/

JEZUS SZAVAVAL ELLENTETBEN:
>>TU ES PETRUS!....(egyes szam)

Tobb papa papai pluralizmust kepvisel...
fromrome.wordpress.com/2019/06/27/no-comment/
"Many Thanks to a Member who shared the Benedict Interview with Veri Catholici HQ. We can now confirm that BENEDICT NEVER SAID during the interview, that There is only One Pope, and He is Francis. That quote was taken from several years ago."

www.youtube.com/watch?reload=9&v=FBOeHudjqGM&feature=youtu.be

fromrome.wordpress.com/category/chronology-of-reports-on-team-bergoglio/
süti beállítások módosítása