Ferenc pápa második kérdése Viganò nunciushoz
2019. szeptember 10. írta: Katolikus Válasz

Ferenc pápa második kérdése Viganò nunciushoz

cns-vigano-testimony-mccarrick.jpgAzon a bizonyos 2013. június 23-ai találkozón, ahol Ferenc pápa McCarrick bíborosról faggatta az Egyesült Államok akkori pápai nunciusát, Carlo Maria Viganò érseket, a Szentatya egy második kérdésben is kikérte az érsek véleményét - számolt be róla Viganò érsek Robert Moynihannak, az Inside the Vatican online magazin szerzőjének. Az érsek szerint a kérdés így hangzott: "Mi a helyzet a jezsuitákkal az Egyesült Államokban?".

Carlo Maria Viganò érsek teljes vallomása magyarul:
Első rész és Második rész

Ahogy az érsek beszámolt róla, a kérdésre azt válaszolta a pápának: a jezsuita rend az Egyesült Államokban kulcsszerepet játszott az ország befolyásos katolikus egyetemeinek szekularizálásában, és gyakran élen jártak annak igyekezetében, hogy a katolikus tanítást megváltoztassák, olyan irányba, ami ellentétes valamennyi legutóbbi pápa - VI. Pál, I. János Pál, II. János Pál, és XVI. Benedek - kívánságával.

A válaszában Viganò érsek kifejezte azt a meggyőződését is, hogy ha Ferenc pápa vezetné és megreformálná a jezsuita rendet, visszaterelve a közösséget a korábbi, hithű útjára, hatalmas ajándékot adna vele az Egyháznak az Egyesült Államokban és az egész világon.


(Forrás: Inside the Vatican)


Kapcsolódó cikkeink:
Kitálalt a korábbi pápai nuncius: Ferenc pápa fedezte McCarrick bíboros szexuális visszaéléseit
- Cikkeink Viganò érsek vallomásáról
- Cikkeink Viganò érsek vallomásának hatásairól

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba carmarthen 2019.09.23. 14:14:03

De ezekben az időkben főleg arra van szükségetek, hogy védelmet találjatok Ellenfelem rettenetes cselvetései ellen, akinek sikerült megalapítania uralmát a Földön. Ez az az uralom, amelyik szembehelyezkedik Krisztussal, az Antikrisztus uralma.
Századotok utolsó szakaszában uralkodása eléri ereje, megrontó hatalma, tetőfokát. Közeledik az óra, amelyben a gonosz ember, aki Isten helyébe akar kerülni, teljes erejében készül megnyilatkozni, hogy Istenként imádtassa magát. E rettenetes megpróbáltatás véres ostora alatt hogyan lesztek képesek elkerülni a pusztulást, a csüggedést, hogy lesztek képesek megmaradni erősnek a hitben, és csak Jézusban és Evangéliumában hinni? Szeplőtelen Szívem válik legerősebb védelmezőtökké, védőpajzsotokká, amely megőriz Ellenfelem minden támadásától..
mariaspapi.blogspot.com/2015/05/a-don-stefano-gobbi-altal-kapott.html?m=1

mek.oszk.hu › ...PDF

Jezsuiták és szabadkőművesek - Magyar Elektronikus Könyvtár...

www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://mek.oszk.hu/12400/12486/12486.pdf&ved=2ahUKEwinr_yU9ebkAhWDShUIHRnOCc0QFjAFegQIARAB&usg=AOvVaw2Pgf7tXIid9-MlfkAnNAzz

veritas-vincit-international.org/2015/01/18/hand-signals-of-freemasonry-explained/amp/
süti beállítások módosítása