Az életfogytiglani börtönbüntetést is megszüntetné Ferenc pápa
2019. szeptember 17. írta: Katolikus Válasz

Az életfogytiglani börtönbüntetést is megszüntetné Ferenc pápa

Ferenc pápa: Az életfogytiglani börtönbüntetés megtagadja "az újrakezdés jogát".

ferenc_papa.png"Az életfogytiglani bebörtönzés nem megoldás a problémákra, hanem maga egy megoldandó probléma." - jelentette ki Ferenc pápa szeptember 14-én, szombaton a római Szent Péter téren, egy a büntetésvégrehajtásban dolgozók és börtönlelkészek számára meghirdetett audiencián. A Szentatya szerint ez a büntetési forma ugyanis elveszi a bűnelkövetőktől "a reménykedés jogát".

Minden társadalom feladata [...] gondoskodni arról, hogy egy büntetés ne vegye el a reménykedés jogát, hogy biztosítottak legyenek a lehetőségek a megbékélésre és visszailleszkedésre.

Ferenc pápa szerint a büntetésvégrehajtás nem szabad, hogy elvegye a jövőbe vetett reményt.

Mert ha a reményt egy cellába zárják, a társadalom számára nincs jövő.

- magyarázta a pápa. "Sohase fosszanak meg senkit az újrakezdés jogától!" - tette hozzá.

A Szentatya a bebörtönzött elítéltek felé is fogalmazott meg üzenetet: "Sohase hagyjátok magatokat bebörtönözni a remény nélküli szív sötét cellájába! Ne adjátok meg magatokat a csüggedésnek! Isten nagyobb minden gondnál, és vár rátok, hogy szeressen titeket."

Álljatok a kereszt elé, Jézus tekintete elé, Őelé, egyszerűséggel és őszintén! Ott, az alázatos bátorságból, amely azoké, akik nem hazudnak önmaguknak, a béke újjászületik azzal a bizalommal, hogy szeretve vagyunk, és ismét erőt nyerünk a folytatáshoz.

Ti, fogvatartottak, fontosak vagytok Istennek, aki csodákat akar művelni bennetek. Legyetek bátrak, mert Isten szívében vagytok, az Ő szemében értékesek vagytok. És még ha elveszettnek és értéktelennek is érzitek magatokat, ne csüggedjetek!

- biztatott Ferenc pápa.


(Forrás: Catholic Herald; Kép: Ferenc pápa a 2018. szeptember 5-ei audiencián - Daniel Ibanez/CNA)


Kapcsolódó bejegyzésünk:
- Ferenc pápa átírta a Katolikus Egyház Katekizmusának halálbüntetésről szóló pontját

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2019.09.17. 22:10:11

A Szechenyirol Istvanrol szolo filmben volt egy jelenet, ahol a foszereplo egtebkent Szamoca, alias Eperjes Karolyba szerelmes sogorno hiszterias rohamaban tor, zuz a lovaglo palcajaval mindent amit csak eler a nagyszamu vendegsereg szeme lattara. A tarsasag, Szechenyivel egyutt lehajtott fejjel, a szemuket a foldre szegezve alltak es hallgattak jol nevelten, uri modon, rezzenestelenul. A helyzet 2013 ota ugyanez nalunk is. Jol nevelten hallgatunk es a szemunket ilyenkor a fokdre szegezzuk es arra varunk, mikor mulik mar el ez a hisztertias roham Romaban.

csaba carmarthen 2019.09.23. 10:23:32

@Gratia Copiosa:

Jézus napnál világosabban figyelmeztette Egyházát...

Édesanyján keresztül is...

( "A vadállat száma: 666
„Kedves fiaim, értsétek most meg égi Édesanyátok, a napba öltözött Asszony tervét, aki a nagy küzdelemben seregével a gonoszság minden ereje ellen harcol, hogy győzelmet arasson a Szentháromság tökéletes dicsőítésében. Harcoljatok velem, kicsi fiaim, a sárkány ellen, amely az egész emberiséget Isten ellen lázítja. Harcoljatok velem, kicsi fiaim, a fekete vadállat, a szabadkőművesség ellen, amely a lelkeket vesztükbe akarja vinni. Harcoljatok velem, kicsi fiaim, a bárányhoz hasonló vadállat, az egyházi élet belsejébe beszivárgott szabadkőművesség ellen...

veritas-vincit-international.org/2015/01/18/hand-signals-of-freemasonry-explained/amp/

...amely Krisztust és Egyházát akarja tönkretenni. Hogy ezt a célt elérje, új bálványt akar állítani, vagyis hamis Krisztust és hamis Egyházat. Az egyházi szabadkőművesség parancsokat és hatalmat kap a különböző szabadkőműves páholyoktól és azon dolgozik, hogy titokban mindenkit rávegyen ezekkel a titkos szektákkal való együttműködésre. Ezért kecsegteti a nagyra törőkét a gyors karrier kilátásával; elhalmozza javakkal a pénzéheseket; segíti tagjait, hogy elsőként foglalják el a legfontosabb állásokat, miközben alattomosan, de határozottan kirekeszti mindazokat, akik nem hajlandók tervét támogatni. A bárányhoz hasonló vadállat az első vadállat színe előtt annak minden hatalmát valóban gyakorolja, a Földet és lakóit az első vadállat imádására kényszeríti. mariaspapi.blogspot.com/2015/05/a-don-stefano-gobbi-altal-kapott.html?m=1 )

És közvetlenül is:

remnant-army.org/wordpress/hu/2019/09/22/ki-olyan-eros-koztetek-hogy-mellem-alljon-majd-es-kialljon-az-igazsag-mellett-a-nelkul-hogy-en-beavatkoznek-ebben-az-idopontban/

De a halláskárosodásunkról is

volt némi hozzáfűznivalója:

TEREMTÉSEM SÜKET - A LÁZADÓ

Kezeteken még ott van gyermekeim friss vére. Vér folyt, mert nem akartatok hinni üzeneteimnek, amelyeket Fatimában adtam. Nem akartátok elhinni, hogy mennyire sürgős. Most megismétlitek tévedéseteket. Makacsságotok miatt újból vér fog folyni! Ó gyermekem, enyéim közül oly sokan vakultak meg a Sátán füstjétől! A legkisebb félelem és habozás nélkül lázadnak. Hiányzik belőlük az őszinteség és a szentség. Szeretetet keresek, és nem találok bennük. Nem látható az igazságosság, és a bölcsességet ostobasággal cserélték fel. Elhagyták az erényeket, beszédük kétszínű lett, és csak árulásról suttognak. Hiúság lett a lázadók koronája, és engedetlenség a jogara. Nem találok bennük békét, mert nincs bennük. Gondolkodásmódjuk nem az enyém, fejjel rohannak a pusztulásba, városom lerombolására. Ó, Káin! Káin? Hol van az a Lélek, akivel megajándékoztalak? Újból vesztedbe rohansz? Születésed napjától kezdve erőszakosnak ismerlek, és mivel tudtad, hogy ilyennek ismerlek, most álruhában jössz ide, főpapnak öltözve? Az én ruháimat öltötted magadra, aranyba és ezüstbe öltöztél, hogy elrejtsed sötét ruháidat, amelyeket a fekete vadállattól kaptál? Nincs benned világosság, és hogy elrejtsed förtelmes ábrázatodat, álarcot vettél undorító képedre, hogy külsőd még az én választottamat is megtéveszthesse.
Engem azonban nem téveszt meg álarcod, mert tudom; hogy a bárány álarca alatt határtalan pusztulást rejtesz. Állig felfegyverkeztél gonoszsággal! És most azt tervezed, hogy meghódítsd a világot, és kioltsd azt a kis világosságot is, ami megmaradt. Az a szándékod, hogy növeld a törvénytelenséget és mindent kiirts, ami szent, hogy elmozdítsd a hatalmon lévőket, és kisajátítsd szentélyemet. Gyermekem, ezek azok a viperák, amelyeket egy látomásban mutattam neked, amint Oltáriszentségemen és tabernákulumomon tekergődztek.
Sokakat meg fog téveszteni, és az embereket elvakítja. Megtévesztő ruháival vakítja el őket. Ezek a szegény lelkek meg lesznek győződve arról, hogy akit most saját szemükkel látnak, az maga a főpap! Ragyogó álruhájával nagy hitehagyást hoz egész Egyházamra. Pusztulást hoz, de mindezt csodákkal leplezi, nagy jelekkel és jelenségekkel az égen: Az én örök áldozatomat földre taszítja, rátapos és megszünteti. De mindezt rejtve és rosszakarattal. Szent városom Káin hatalma alá kerül, mert visszautasították figyelmeztetéseimet. Váratlanul és mezítláb jöttem hozzájuk, de ők gúnyolódtak rajtam.
Káin hatalma már csak rövid ideig tart, hála szeretett lelkeimnek, akik engesztelnek, akik imádkoznak és feláldozzák magukat. Mindezt számba vettem, és áldozataitok nem voltak hiábavalók ! Imátokkal le lehet győzni a gonoszságot és a törvényszegést!

www.tlig.net/hu/humsg/hum374.html
süti beállítások módosítása