Kigyógyult a koronavírusból Alexander Tschugguel
2020. március 30. írta: Katolikus Válasz

Kigyógyult a koronavírusból Alexander Tschugguel

Koronavírusos volt, de meggyógyult. A fiatal bécsi hit- és életvédővel, Alexander Tschugguellel, Dr. Taylor Marshall készített az elmúlt pénteken interjút. A teljes beszélgetés ide kattintva megtekinthető.

marshall_tschugguel_1.pngKatolikus híroldalak - köztük a KV Blog is - március 15-én adtak hírt arról, hogy a római Pachamama-szobrok megúsztatásáról elhíresült Alexander Tschugguel is a koronavírussal fertőzöttek között van Ausztriában. Akkor a fiatalember egy hete lázzal feküdt, és bár az állapota súlyos volt, kórházi ellátás helyett már az otthonában ápolták. Ő és a felesége is imákat kértek a teljes gyógyulásáért.

Március 22-én fordulat történt: miközben az őt ápoló felesége továbbra is tünetmentes maradt, Alexandert a súlyos (de nem életveszélyes) állapota miatt ismét kórházba szállították. A huszonhat éves katolikus fiatalember akkor üzenetet is küldött az érte imádkozóknak:

14 napja vagyok koronavírusos. A tüdőm még mindig nagyon gyenge, ahogy a testem többi része is. Krisztus sok lehetőséget mutat nekünk a kereszthordozásra. Éljünk ezekkel! Imádkozzátok minden nap a rózsafüzért, és kérdezzétek az Urat, hogyan szolgálhatjátok Őt a legjobban ezekben az időkben!

Mindössze egy nappal később Alexandert mégis újra hazaengedték, ahol a felesége ápolta tovább:

alexander_tschugguel.jpgMárcius 27-én Alexander már hosszú Skype-interjút is adott az amerikai Dr. Taylor Marshall online műsorában, ahol részletesen beszámolt a betegségéről és az általa azóta tapasztaltakról. A beszélgetés során a bécsi fiatalember és Marshall is apokaliptikusnak nevezve állapították meg, hogy az idei évig sohasem történt meg az Egyház történelmében (Nagy Konstantin császár óta), hogy Rómában elmaradt volna a húsvéti liturgiák nyilvános ünneplése.

Arról, hogy milyen az Egyház helyzete a járvány sújtotta Ausztriában (ahol a püspöki kar szintén megtiltotta a nyilvános misézést), Alexander Tschugguel így nyilatkozott:

Ismerek olyan papokat, akik nagyon, nagyon bátrak most. Az egyikük épp megfigyelés alatt áll: közvetlenül egy püspök ügyel rá. A püspök személyesen ellenőrzi őt. Minden nap felkeresi az otthonában, és kopog az ajtaján, hogy megnézze, ott van-e. Mert tudja, hogy kijárt az otthonából és szentmisét mutatott be egy rejtekhelyen.

Képzelje csak el! A püspökök arra ügyelnek, hogy a papok nehogy a hívekhez menjenek! Ez mindennek az ellenkezője!

Úgyhogy ha az a büntetésünk, hogy nem ünnepelhetjük a húsvétot, legalábbis nyilvánosan nem, különösen Rómában, akkor ez igazságos büntetés. Ha ez az Egyház állapota, hogy ilyenek történhetnek, akkor teljesen igazságos, hogy szenvednünk kell ezért.

2019. november 6-án írtuk:

75380052_2615588541835585_4073808013905887232_o.jpg

Ki az az Alexander Tschugguel?

Huszonhat éves, tizenöt évesen tért meg lutheránusból a katolikus egyházba. Idén nyáron nősült, a nászmiséjét Athanasius Schneider püspök celebrálta.

Több, mint két méter magas. Magánvállalkozó, PR- és kampányszakember. Az elmúlt években olyan konzervatív-reformer politikusokkal dolgozott, mint az osztrák Ewald Stadler, vagy a német Beatrix von Storch.

Hagyományos latin rítusú szentmisére jár, leginkább a Szent Péter Papi Testvérülethez. Az előző két évben a bécsi "Séta az Életért" életvédő felvonulás szervezője volt. A tavalyi felvonuláson 2500, a múlt hónapban tartott idein 4000 ember vett részt.

Májusban rózsafüzér-kampányt szervezett a hazájáért. A kampányt jövőre is tervezi meghirdetni.

Kapcsolódó cikkeink:
- Felfedte magát a szinódusi Pachamama-szobrok egyik megúsztatója
- Alexander Tschugguel: "Kérlek Szentatya, érts meg minket!"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2020.05.03. 17:28:46

Husveti szertartasok lehet mindig meg voltak tartva Nagy Konstantin ota, de Karacsony szenteste es nyokcada mar volt betiltva. Borromeo Szent Karoly Milanoban es a varos koruli 15 telepulesen bezaratta az osszes templomot 1567-ben a pestis jarvany miatt. Virtualis szentmisek voltak az utcakeresztezodesekben. A hivek az ablakokbol nezhettek. Amikor a varos vezetese a zarlat hosszabbitasat kerte, azonnal hozzajarult. Igaz, kormenetet tarthattak. 3,5 meteres tavolsagot kellett betartani. Nem ertem a felhaborodast. Az egyhazunk a tarsadalomban el. A tarsadalom gondjai az egyhaz gondja is. Heroikus kuzdelem folyik az eletert, szekularis, ateista, hivo egyarant harcol. Mi igy tudunk a szentmisek hianyat, a traumat a Husveti szertartasokon reszvetelt, a zart templomok miatti szenvedesienket felajanlva a betegekert, haldoklokert, az oket gyogyitokert, apolokert mentoskert szakemberekert, az orszagot vezetokert felajanlva mellettuk es veluk szolgalni es harcolni. Amit tehet az egyhazi vezetes megtette. Nem hiszunk a jogukban es hatalmukban, megadhatjak az altalanos feloldozast, a lelki aldozast? Nem jut eszunkbe az artatlanul bebortonzott papok szenvedese, nem misezhettek, nem volt i
Ott a Breviariumuk es semmijuk sem es megis ertekes, udvossegszerzo volt a szenvedesuk. Masreszt figyelmeztetes, mindenkinek, barmikor ujra elofordulhat valamilyen katasztrofa es mindig keszen kell allni. Amikor elvisznek es menni kell nincs tobb ido es lehetoseg meg arra sem, hogy egy pap oda lephessen a betegagyunkhoz, mert mar ket hete pl lelegezteto gepen altatasban vagyunk veszelyes fertozo betegkent.
süti beállítások módosítása