Homoszexuális együttélések - Manipulálták Ferenc pápa nyilatkozatát?
2020. október 25. írta: Katolikus Válasz

Homoszexuális együttélések - Manipulálták Ferenc pápa nyilatkozatát?

A katolikus.ma oldal "Francesco c. film: Manipulálták Ferenc pápa nyilatkozatát?!" címmel közölt releváns részleteket Ferenc pápa szavainak "Francesco" című portréfilmbe történt beszerkesztéséről. A cikkükkel kapcsolatban az alábbi bejegyzést tettük közzé a Facebook oldalunkon.

ferenc-papa-beszede.jpg(Manipulálták Ferenc pápa nyilatkozatát?) Jó lenne ennyiben megnyugodni. A helyzet azonban sajnos nem ilyen egyszerű.

1. A Ferenc pápával készített 2019-es Alazraki-interjú videófelvételét, amelyből a Francesco film kérdéses részlete készült, a Szentszék kommunikációs dikasztériuma bocsátotta a filmrendező rendelkezésére. Az Alazraki-interjú 2019-ben a mexikói televízióban adásba került, akkor azonban ezt az interjúrészt a dikasztérium kivágta. A filmrendező a vágatlan felvételt kapta meg a filmjéhez felhasználásra. Lásd ITT.

2. A Francesco film kész változatát a Szentszék kommunikációs dikasztériuma és államtitkársága a bevett protokoll szerint átnézte és engedélyezte a bemutató előtt. Szinte kizárt, hogy maga Ferenc pápa ne tette volna ugyanezt. Lásd ITT.

3. Már a bemutató és sajátos sajtóvisszhangja után a film rendezőjét a Vatikáni Kertekben kitüntették, a kommunikációs dikasztérium vezetőinek jelenlétében. A díjátadón a sajtó képviselői is részt vettek és kérdéseket tettek fel. A dikasztérium prefektusa és titkára a filmmel szemben nem emelt itt semmilyen kifogást. Lásd ITT.

4. Ferenc pápa és a Szentszék a filmmel vagy sajtóvisszhangjával szemben ezidáig kifogást nem emelt, korrekciót nem közölt.

Jelen körülmények között a sokunkat aggasztó filmrészlet sajnos nem nevezhető "manipuláltnak", csupán "szerkesztettnek", ahol a szerkesztés a közlő jóváhagyásával, vagy sorozatos és egyelőre nem korrigált tévedésével történt.

Mindemellett a lényegi közléstartalom és szövegrész sajnos még csak szerkesztve sincs. Lásd ITT.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba carmarthen 2020.10.29. 09:43:12

Boldog Emmerich Katalin, 1820:

Volt egy látomásom a nagy csapásról. Úgy tűnik, hogy egy engedményt követeltek a klérustól, amely nem adható meg /talán kényszerítve őket, hogy részesítsék Szentáldozásban az elváltakat/újra házasodottakat és áldják meg a meleg házasságokat/… Úgy látszott, hogy az emberek két táborra szakadtak…

Láttam a kapcsolatot a KÉT PÁPA között… Láttam, mennyire ártalmas következményei lesznek a hamis egyháznak… Láttam, hogy Péter Egyházát aláaknázták egy terv által, amelyet egy titkos(szabadkomuves) szekta alakított ki…

Egy óriási, egyedi, extravagáns templomot építettek, amely egyenlő jogokkal fogadta magába az összes világnézetet: evangélikusokat, katolikusokat és valamennyi felekezetet: egy valódi közösségét a gonosznak, egy pásztorral és egy nyájjal… Láttam a beláthatatlan következményeit ennek a hamis egyháznak: láttam, ahogyan növekszik; mindenfajta eretnekeket láttam…

Amikor az igaz Egyház legnagyobb részét elpusztították, és már egyedül csak a szentély és az oltár állt fenn, akkor láttam a rombolókat belépni a templomba a fenevaddal /Antikrisztus/… Nagy gyötrelemben látom a Szentatyát.

Más palotában lakik, mint eddig…

Egy különös templomot láttam felépíteni, minden szabállyal ellentétben… Róma új eretnek egyházát. Mindent megtettek, ami megfelelt az emberi okoskodásnak. Mindenfajta embert, dolgokat, tantételeket és véleményeket. Valami büszke, hivalkodó és erőszakos volt benne és úgy látszott, hogy nagyon sikeres.

Az igaz Egyház teljesen elszigetelődött és szinte teljesen elhagyott volt. Úgy tűnik, mindenki elmenekült. Mindenütt nagy a nyomorúság, gyűlölet, árulás, rosszakarat, zavarodottság és teljes vakság.

Város. Ó, város! Mi fenyeget téged? A vihar közeledik, légy résen!

metropolita.hu/2017/10/boldog-emmerich-katalin-nemet-stigmatizalt-laikus-1774-1824/

www.youtube.com/watch?v=68lNxvqNWY4

kritizator 2020.11.05. 17:05:09

@csaba carmarthen: 1820-ban elvaltak/újra hazasodottak/melegek???

Azt sem tudták mi az.

csab carmarthen 2020.11.06. 07:34:07

@kritizator: a fordító kissé slendriánul tette oda zárójelbe a saját megjegyzését.
(jogos az észrevétel!!:))

Itt az angol fordítás (a nevezett szerkesztői megjegyzés nélkül):
www.jesusmariasite.org/blessed-anne-catherine-emmerich-prophecy-on-the-two-popes/

A két-pápás egyházat Assisi Szt Ferenc is megkapta próféciában:

archive.org/stream/worksseraphicfa00frangoog#page/n268/mode/1up

248-251.oldal
XIII. fejezet
A Szent Ferenc szóhasználata nagyban összecseng Jézus az evangéliumban adott leírásával:

21Akkora lesz a gyötrelem, amilyen még nem volt a világ kezdetétől mindmáig és nem is lesz. 22Ha nem rövidülnének meg azok a napok, nem menekülne meg egyetlen ember sem. De a választottak kedvéért megrövidülnek azok a napok.
szentiras.hu/SZIT/Mt24,21-22

PalPeter777 2020.11.07. 19:30:14

Csak azt nem ertem, miert kell mindent ugy(formaban, módon) fogalmazni, hogy az megnyugtató legyen a liberális sodornak is? Ha nem is ert a Papa egyet ezekkel a vadakkal (mert nyilvan nem) akkor megis miert kerül csapdaba ujra es ujra a felreerthetö ket ertelmü kijelentesekkel? Pista bacsi a nyolc osztalyaval tud ugy beszelni, hogy azt csak is egyfelekeppen lehessen erteni es nem szorul kiegeszitesre.

Atle 2020.11.12. 17:33:06

www.churchmilitant.com/news/article/pope-promotes-gay-couple-who-rented-uterus
www.lifesitenews.com/opinion/up-to-this-point-ive-tried-very-hard-to-give-francis-the-benefit-of-the-doubt-no-longer

Sajnos egyetértek a második cikk címével és a cikkel is.

Rómába beköltözött az ördög szelleme. Az Egyház majd megújul. Meghal de feltámad, mint Krisztus. Mi pedig próbáljunk szentek lenni és annak maradni! Más feladat úgy sincs az életben.

kritizator 2020.12.11. 08:21:29

@Zsolt Schmit: Pista bácsi nincs facebookon

Gratia Copiosa 2021.04.17. 08:17:15

Fecseg a felszín hallgat a mély.

PalPeter777 2021.09.04. 10:28:09

@Atle: A Jelenések könyve 2 fejezetei (Jézusnak a hét gyülekezetnek írott utasításai) félelmetesen jól ráillenek napjainkra.Az eretnekek számára fenntartott biztos büntetésen túl, vigasztalóak a befejezö útasítások: "Tiatírában vagytok, akik nem követik ezt a tanítást, és akik nem ismerték a sátán állítólagos mélységeit: Nem rakok rátok más terhet! Azonban amitek van, ahhoz ragaszkodjatok, amíg el nem jövök!" Jel 2:24,25
süti beállítások módosítása