Elhunyt a dubia bíborosok egyike
2017. július 05. írta: Katolikus Válasz

Elhunyt a dubia bíborosok egyike

Joachim Meisner bíboros 83 éves volt

gettyimages-163505710-800x500.jpgAz idős német bíboros, köln egykori érseke, Joachim Meisner, 83 éves korában visszaadta a lelkét a Teremtőnek.

Mesiner bíboros 25 évig szolgált Köln érsekeként. Az érsekség szóvivője szerint a bíboros szerda reggel hunyt el, mialatt a pihenőidejét töltötte Bad Füssingben.

A bíboros egyike volt annak a négy bíborosnak - Carlo Caffarra, Walter Brandmüller, és Raymond Leo Burke bíborosok mellett -, akik Ferenc pápának benyújtották a "dubiát", arra kérve őt, hogy tisztázza az Amoris Laetitia szinódus utáni apostoli buzdítás körüli vitákat.

Ferenc pápa kategorikusan elutasította, hogy a bíborosai beadványára válaszoljon, a bíborosokkal pedig találkozni sem volt hajlandó. Meisner bíboros így nem érhette már meg, hogy dubia kérdéseit, valamint az Amoris Laetitia szakadást okozott pontjait a Szentatya tisztázza.

Köszönjük, Eminenciás úr! Isten nyugosztalja!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása