Gyorstalpaló használati útmutató a Katolikus Válaszhoz
2017. október 09. írta: Katolikus Válasz

Gyorstalpaló használati útmutató a Katolikus Válaszhoz

18221854_1397996416928143_3549011137858949013_n.pngA Katolikus Válasz 2017. februárjában vált Szerdahelyi Miklós egyszemélyes blogjából közösségi platformmá. A "KV" azóta a blogspot.hu-ról a blog.hu-ra költözött, a Facebook oldalunkon pedig önálló plusztartalmakkal is jelentkezünk.

Az alábbi pontok mindegyikét a februári elindulásunk óta valljuk és a bejegyzéseinkkel is képviseljük. A régóta minket követők számára ezért egyik pont sem jelenthet meglepetést.

A közösségünk azonban folyamatosan nő, érdemes lehet tehát e néhány egyszerű de világos pontot minden régi és új követőnk számára külön is rögzítenünk.

Íme:

1. Katolikusok vagyunk. Nem "konzervatív", "tradicionalista", "fundamentalista", stb., katolikusok. Csak katolikusok.

2. Ferenc pápa a mi pápánk és Szentatyánk.

3. Elfogadjuk és magunkénak valljuk az Egyház valamennyi szent zsinatát és miserítusát. Igen, a II. Vatikáni Zsinatot és az új római miserítust is.

4. Ha az Egyház valamiben mást tanítana, mint amit mi mondunk: tévedünk, és az Egyháznak van igaza. Segíts nekünk a tévedésünkre ráébrednünk!

5. Hírtudósításokat nem reprodukálunk, hanem kiegészítünk és hiánypótlunk. Előbb tájékozódj másoknál, és csak utána keresgélj nálunk!

6. Hozzászólást és hozzászólókat nem törlünk. Akkor sem, ha szeretnéd.

7. A nyilvános hozzászólásaidat fontold meg! Előfordulhat, hogy azokat bejegyzésbe emeljük, vagy azokra bejegyzésben reagálunk. Akkor is, ha utólag ez neked nem tetszik.

+1. Ingyen dolgozunk, a szabadidőnkben, a mi Urunk kegyelméből. Ne értünk imádkozz, hanem velünk: az Egyházért, minden evilági bűnösért, és a tisztítótűzben szenvedőkért!

A Katolikus Válasz Szerkesztősége

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kisss Katalin 2019.02.03. 17:02:39

Igen. És kik írják a cikkeket? Miért névtelenek? Kik azok a "mi"?

SlemmerLaci 2020.08.11. 12:11:03

@Kisss Katalin: Ők olyan névtelenek, akik MÁSOKTÓL az őszinteséget és a nyíltságot várják el - legalábbis én ezt remélem.
süti beállítások módosítása