Katolikusok a TCST mellett: új evangelizáció vagy farizeusi képmutatás?
2017. október 09. írta: Katolikus Válasz

Katolikusok a TCST mellett: új evangelizáció vagy farizeusi képmutatás?

web3-natural-cycles-nfp-contraception-app-hand-phone-lay-flat-natural-cycles-via-facebook-fair-use.jpgAz Aleteia online katolikus "értékmagazin" most egy okostelefon alkalmazást ajánl a hívek figyelmébe, amelyet egy svéd tudós, Elina Berglund Scherwitzl fejlesztett ki a terméketlen női periódusokra épülő módszer "tökéletesítéseként".

A készítője azzal reklámozza a módszerét, hogy az éppolyan hatékony a gyermekáldás elkerülésére, mint a fogamzásgátló tabletták - és mindez azok mellékhatásai nélkül. Az alkalmazás használatához mindössze 50 eurós éves díjat kell befizetni - amiért a felhasználó még egy ingyen testhőmérséklet-mérőt is kap ajándékba - és a házasélet máris gyermekek fenyegetése nélkül élvezhető.

A 2014 óta letölthető applikáció ezidáig 6,6 millió euró befektetői támogatásra, és 5 millió eurónyi eladásra tett szert.

Ahogy az Aleteia zárja a cikkét:
"A termékenységet és nemzést érő egyre finomodó és erőteljesebb kémiai és biotechnológiai beavatkozások után végre nagyszerű látni egy jelentős odafordulást a természetes megközelítés felé, ami nagyobb tisztelettel van a nők teste iránt. Egyre több és több modern, sikeres nő fedezi fel, hogy a természetes módszerek a legjobbak."

Az Aleteia a világ legolvasottabb katolikus magazinja, amely a tartalmában könnyed, pozitív üzenetekre fókuszálva próbálja meg maximalizálni az olvasótáborát. Az oldal a Tömegkommunikáció Pápai Tanácsa és az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa jóváhagyásával működik. Az Aleteia mintáját itthon a SZEMlélek blog másolta le, amely a cikkeinek jelentős részét is az Aleteiáról veszi át.

Ha a "természetes" helyett a "természetfeletti" családtervezést keresed, és kíváncsi vagy az Egyház valódi tanítására a "terméketlen periódusokra" alapozott "Természetes Családtervezésről (TCST)", akkor kattints inkább ide. További cikkeinket a témában ide kattintva találhatod meg.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása