Reverendásból farmeres papot csinált három francia egyházmegye a reklámfotóján
2018. március 22. írta: Katolikus Válasz

Reverendásból farmeres papot csinált három francia egyházmegye a reklámfotóján

Az átszerkesztett fotót az adománygyűjtő kampányukhoz használják.

cassock2a-800x500.jpgHárom franciaországi egyházmegye átszerkesztett fotót használt fel az adománygyűjtő kampányához. Az eredeti fotón reverendát viselő pap ruházatát képszerkesztővel montázsolták át, hogy úgy tűnjön, mintha a fiatalok között állva valójában farmert és inget visel.

A kampányfotó egy videóból származik (lásd alul), amelyet négy francia egyházmegye, Perpignan, Montpellier, Nimes és Carcassonne közösen jegyez. A videót az egyházmegyék az évente megrendezett adománygyűjtő kampányukhoz készíttették. A kisfilm egyik szereplője egy reverendás pap, akivel fiatalok egy csoportja együtt "szelfizik".

A videófilm egyik képkockájából a négy egyházmegye reklámposztert is készíttetett. Közülük három, (Perpignan, Montpellier, és Nimes) azonban a kép átszerkesztését kérte, hogy úgy tűnjön, hogy a pap reverenda helyett farmert és inget visel. Ennek érdekében a reverenda alsó része helyére egy farmer képét montázsolták, a reverenda felső részéről pedig képszerkesztővel eltüntették a gombokat. A kép eredeti formájában csak a Carcassonne egyházmegyében jelent meg reklámposzteren.

reverenda.pngIlyen volt, ilyen lett.

A New Liturgical Movement oldal kommentátora, Gregory DiPippo az esetről így írt: "Ha, ahogy ez a meglehetősen szomorú kis eset jelezni látszik, egy egyházmegye nem egyszerűen vonakodik már egy papot papként megmutatni, de egyenesen zavarba jön ennek gondolatától, úgy legalább őszintén bevallhatná, hogy az adománygyűjtő kampányban összejött pénzt majd úgyis ügyvédekre fogja költeni a csődeljárásaiban."


Kapcsolódó cikkeink:
- A reverendás pap élő szentbeszéd
- A reverenda jel, mely a lelkiismeretünk legmélyéhez szól (olvasói hozzászólások)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása