Mindszenty bíborosról is beszélt Ferenc pápa a keddi televíziós interjújában
2019. május 29. írta: Katolikus Válasz

Mindszenty bíborosról is beszélt Ferenc pápa a keddi televíziós interjújában

pope_francis_televisa.pngTiszteletre méltó Mindszenty József bíborost is megemlítette Ferenc pápa a keddi televíziós interjújában:

Valentina Alazraki: A kínai katolikusok úgy érezték, hogy cserben hagyták őket ezzel a [kínai-vatikáni] egyezménnyel.

Ferenc pápa: A katolikusok általában véve nem. A katolikusok örülnek, hogy most egységben vannak, ők mindig is egységben voltak. Talán néhány vezető [úgy érzi], és ez természetes. Ugyanez történt Magyarország esetén. Mindszentyre gondolok. Egyesek azt gondolták, hogy Mindszenty bíborosról tárgyalások folynak, hogy VI. Pál tárgyal róla, de nem így volt. Az egész kis lépések külpolitikájával természetes dolog, hogy valaki cserben hagyottnak érzi magát. Ez igaz, de ez egy kisebbség. Ami azt illeti, [a kínai katolikusok] együtt ünnepelték a húsvétot, együtt, és mindegyik templomban. Idén nem volt semmi probléma.

(Forrás: Vatican News)


Kapcsolódó cikkeink:

- Cikklistánk a kínai-vatikáni egyezményről
- Ferenc pápa keddi nyilatkozata Viganò érsek vallomásáról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapsihapsi 2019.05.30. 16:46:50

Casaroli élt, Casaroli él, Casaroli élni fog.
süti beállítások módosítása