Halálbüntetést szabott ki az ohioi sorozatgyilkosra a katolikus bíró
2018. augusztus 30. írta: Katolikus Válasz

Halálbüntetést szabott ki az ohioi sorozatgyilkosra a katolikus bíró

5ed580e2-204a-437a-885d-586cc5cb44a3-kkirkland2.jpgAugusztus 28-án halálbüntetés kiszabásával zárult az a sorozatgyilkos Anthony Kirkland elleni ohioi ügy, akinek ügyéről és katolikus ügyészéről egy korábbi cikkünkben már írtunk.

Egy mai cikkében a Catholic News Agency hívta fel a figyelmet arra, hogy a halálbüntetést kiszabó bíró is katolikus, aki a meghozott ítéletet nemcsak jogi, de teológiai érveléssel is alátámasztotta.

A Hamilton-megyei Patrick Dinkelacker bíró az ítéletet esküdtszéki ajánlásra hozta meg. Az esküdtek egybehangzóan halált kértek a 49 éves Kirklandre két fiatalkorú áldozata meggyilkolásáért és a holttestük elégetéséért (Kirklandnek másik két felnőttkorú áldozata is volt, akik ügyében egyszer már életfogytiglani börtönbüntetést kapott). A két fiatalkorú áldozat egy 13 és egy 14 éves lány volt.

"Egy olyan személynek, aki erkölcsileg hisz az élet szentségében, valakiről megítélni, hogy a halálbüntetés megfelelő-e a számára, nem egyszerűen teljesíthető kötelesség." - nyilatkozta egy újságnak a katolikus Dinkelacker bíró. A bíró védelmébe vette a törvényt, mondván, nélküle "azok, akik nem tudják megvédeni magukat, olyanok áldozatai lesznek, mint Kirkland".

"Arra esküdtem fel, hogy követem a törvényt, és ezt is fogom tenni." - tette hozzá a bíró egy televíziós csatornának nyilatkozva. "Másképp cselekednem erkölcsileg, jogilag, filozófiailag, és teológiailag is helytelen volna."

Kirkland védőügyvédje fellebbezni fog az ítélettel szemben. Ő Kirklandre ebben az ügyben is életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte, a későbbi felülvizsgálat lehetősége nélkül. Az ügyvéd azzal érvelt, hogy Kirkland korábban súlyos fizikai, pszichés, és szexuális molesztálásnak volt kitéve, ma pszichés beteg, ezért irgalmat kellene gyakorolni felé.


Kapcsolódó cikkeink:
- Egy vatikáni jezsuita súlyos bűn elkövetésével vádol egy halálbüntetést indítványozó katolikus ügyészt
- Ferenc pápa átírta a Katolikus Egyház Katekizmusát

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása