A Vatikán felkérésére James Martin is a dublini Családok Világtalálkozójának előadója lesz
2018. június 12. írta: Katolikus Válasz

A Vatikán felkérésére James Martin is a dublini Családok Világtalálkozójának előadója lesz

Két Martin LMBT-propagandája az Egyházban, szentszéki támogatással.

fr_james_martin_welcome_arms_810_500_75_s_c1.jpgElfogadta a Vatikán meghívását a jezsuita James Martin, hogy a 2018-as dublini Családok Világtalálkozója egyik előadója legyen.

A LMBT-propagandista pap, aki - sokak megdöbbenésére - tavaly április óta a Vatikán kommunikációs tanácsadójaként dolgozik, "Hogyan tudják a plébániák támogatni azokat a családokat, akiknek önmagát LMBTI+ emberként azonosító tagja van?" címmel tart majd előadást a katolikus egyház egyik legnagyobb idei rendezvényén.

Az augusztusban tartott világtalálkozó fő témája egyébként Ferenc pápa apostoli buzdítása, az Amoris Laetitia lesz. A találkozón maga Ferenc pápa is résztvesz, és fel is fog szólalni majd.

James Martin SJ ma az Egyház egyik legbotrányosabb provokatőre, liberális és LMBT-párti körökben pedig az egyik legnépszerűbb, médiacelebként is ünnepelt figurája. A botrányainak újabb, hosszas felsorolása helyett olvasóinkat immár egyszerűen csak a vele kapcsolatos cikklistánkhoz irányítanánk.

Martin a meghívását máris úgy kommentálta az általa főszerkesztett America magazinnak, hogy ezzel az Egyház "félreérthetetlen jelet" adott az "LMBT katolikusoknak" (LMBT = "leszbikus", "meleg", "biszexuális", "transznemű"), hogy "fontos részei vagytok az Egyháznak" és hogy az Egyház "örömmel fogad titeket".

jim.pngTavaly óta már sejteni lehetett, hogy a dublini családtalálkozón a homoszexuálisok befogadása fontos új téma lesz. Egy a találkozót előkészítő dokumentumban a szervezők egy ölelkező, szivárványzászlós leszbikus pár képét helyezték el, azzal a szöveggel, hogy "Jóllehet az Egyház fenntartja azt az ideált, hogy a házasság egy férfi és egy nő tartós közössége, más olyan együttélések is léteznek, amelyek kölcsönös támogatást nyújtanak [a pároknak]. Ferenc pápa arra buzdít minket, hogy sohase rekesszük ki ezeket a párokat, hanem társuljunk hozzájuk szeretettel, gondoskodással, és támogatással."

A dokumentum kiadásáért a dublini érsek, Diarmuid Martin felelt. A katolikus hívek felháborodott tiltakozása nyomán az "LMBT-barát" oldalt a dokumentumból végül törölték.

Martin érsek kétes hírnevet szerzett azzal is, hogy a felügyelete alatt teljesen lefogytak a növendékek Írország legnagyobb múltú papi szemináriumában, a Maynooth College-ban, részben azért, mert az érsek a szemináriumban a homoszexuális növendékeket támogató közeget teremtett (holott a Szentszék előírásai szerint a saját nemükhöz vonzalmat érző növendékeket a papképzésből ki is kell zárni). Miután 2017. januárjában kiderült, hogy az intézmény több papnövendéke is aktív felhasználója egy homoszexuális társkereső oldalnak, az érsek e növendékeket (eltanácsolás helyett) Rómába, a Pápai Ír Kollégiumba helyeztette át, hogy a papi tanulmányaikat ott folytassák. 2005-ben az érsek egy nyilatkozatában le is szögezte, hogy "Nem mondunk le egy szeminarista papjelöltről csupán azért, mert meleg."

Martin érsek a tavaly húsvétvasárnapi homíliájában a katolicizmust "a félelem vallásának" és "a tiltások hitének" nevezte, amiért az Egyház a történelme során szerinte túlzott "szigorúságot" tanúsított bizonyos kisebbségek, köztük a homoszexuális emberek felé.

A homoszexuális emberek és családjaik hiteles lelkipásztori gondozását az Egyházban dedikáltan pl. a nemzetközi Courage szervezet végzi. Róluk többször is írtunk James Martin kapcsán, például ITT.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása