Egy 2019-es interjúja törölt részletében állt ki Ferenc pápa a homoszexuális élettársi kapcsolat törvényesítése mellett
2020. október 23. írta: Katolikus Válasz

Egy 2019-es interjúja törölt részletében állt ki Ferenc pápa a homoszexuális élettársi kapcsolat törvényesítése mellett

A 2019-es Alazraki-interjúból származik az a "Francesco" portréfilmbe került interjúrészlet, amelyben Ferenc pápa a homoszexuális együttélések törvényi elfogadása mellett áll ki. A Valentina Alazraki újságírónővel folytatott beszélgetésnek ezt a részletét 2019-ben a mexikói televízióban leadott interjúból kivágták, és a beszélgetés leiratából is törölték.

alazraki_2019.pngAz Alazraki-interjú több más szempontból is fordulatot jelentett Ferenc pápa kommunikációjában. A pápa ebben az interjúban adott először direkt választ Carlo Maria Viganò érsek azon vádjára, hogy tudott Theodore McCarrick papokkal és papnövendékekkel szemben elkövetett homoszexuális visszaéléseiről, ennek ellenére feloldotta őt a XVI. Benedek pápa által rá kiszabott szankciók alól, fontos diplomáciai és tanácsadói feladatokat bízva rá.

Szintén ebben az interjúban Ferenc pápa megerősítette, hogy az Egyház addigi tiltásával szemben megnyitotta a lehetőséget az újraházasodott elváltak számára, hogy önmegtartóztatás nélkül szentáldozásban részesüljenek.

Az interjúban Ferenc pápa beszélt az abortuszok megengedhetetlenségéről, és Mindszenty József bíborosról is.


(Forrás: AP News)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása