Egy 2019-es interjúja törölt részletében állt ki Ferenc pápa a homoszexuális élettársi kapcsolat törvényesítése mellett
2020. október 23. írta: Katolikus Válasz

Egy 2019-es interjúja törölt részletében állt ki Ferenc pápa a homoszexuális élettársi kapcsolat törvényesítése mellett

A 2019-es Alazraki-interjúból származik az a "Francesco" portréfilmbe került interjúrészlet, amelyben Ferenc pápa a homoszexuális együttélések törvényi elfogadása mellett áll ki. A Valentina Alazraki újságírónővel folytatott beszélgetésnek ezt a részletét 2019-ben a mexikói televízióban leadott interjúból kivágták, és a beszélgetés leiratából is törölték.

alazraki_2019.pngAz Alazraki-interjú több más szempontból is fordulatot jelentett Ferenc pápa kommunikációjában. A pápa ebben az interjúban adott először direkt választ Carlo Maria Viganò érsek azon vádjára, hogy tudott Theodore McCarrick papokkal és papnövendékekkel szemben elkövetett homoszexuális visszaéléseiről, ennek ellenére feloldotta őt a XVI. Benedek pápa által rá kiszabott szankciók alól, fontos diplomáciai és tanácsadói feladatokat bízva rá.

Szintén ebben az interjúban Ferenc pápa megerősítette, hogy az Egyház addigi tiltásával szemben megnyitotta a lehetőséget az újraházasodott elváltak számára, hogy önmegtartóztatás nélkül szentáldozásban részesüljenek.

Az interjúban Ferenc pápa beszélt az abortuszok megengedhetetlenségéről, és Mindszenty József bíborosról is.


(Forrás: AP News)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Varga Zoltan 2021.05.03. 06:42:38

élelmiszerre!!
Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto /
süti beállítások módosítása